• A fejlesztések sora nem áll meg a fedett fürdő átadásával.

  • Mezítlábas sétányt építenek, majd kempinggel és apartmanokkal bővítenék a berettyóújfalui komplexum szolgáltatási palettáját.

Berettyóújfalun idén június 2-án nyitotta meg kapuit a Bihar Termálliget fürdő felújított és kibővített fedett részlege. Ennek révén a termálfürdő eddigi szabadtéri kínálata fedett uszodával, wellness részleggel, új termálmedencével, tan- és tornamedencével bővült, illetve itt lesz hamarosan elérhető az új fürdőgyógyászati részleg is.

A napokban a Haon is írt a fürdőről, a nyári szezon alakulásáról, illetve a további fejlesztési terveikről. A megyei híroldalnak Zámbori Péter ügyvezető igazgató elmondta, hogy a strandszezon idején a fürdővendégek inkább a szabad levegőn időznek, a fedett fürdőben lévő szolgáltatásokat vagy az elviselhetetlen kánikulában, vagy a borult időben választják. Az ügyvezető elmondása szerint a belső részlegek kihasználtsága akkor érik be igazán, ha majd elindulhat az iskolai úszásoktatás, illetve az újonnan kialakított gyógyászati részleg az emeleti részen.

A fejlesztések sora nem áll meg a fedett fürdő átadásával, az ügyvezető beszámolt ugyanis arról, hogy jelenleg mezítlábas sétányt építenek, a továbbiakban pedig kempinggel és apartmanokkal bővítenék a szolgáltatási palettát.

gyógymedence a Bihar Termálliget fedett részlegében

A fürdő túloldalán, az árnyas fák alatt kialakítanak egy lakókocsis kempinget, a tervek szerint 30-33 lakókocsiegységgel. „A cégünk kezeli a helyi piac fejlesztését is, amelyre szintén turisztikai attrakcióként tekintünk. Az ide érkező turistákat vásárlási lehetőség, fürdő és gyógyászati szolgáltatások, továbbá szálláshely várja majd a jövőben. A fürdő területén mindezen felül faházakat is telepítenénk, a tervek szerint oda, ahol most a röplabdapálya található” – sorolta az elképzeléseket az ügyvezető igazgató.

termálmedence a Bihar Termálligetben