• Június 2-án megnyitja kapuit a berettyóújfalui Bihar Termálliget fedett termálfürdője.

  • A minden igényt kielégítő fürdőkomplexum kedvező árakkal várja a vendégeket.

A mai ünnepélyes átadást követően június 2-tól birtokba vehetik a vendégek a Bihar Termálliget fürdő – felújított és kibővített – fedett részlegét. Az épület alagsorában kapott helyet a gépészeti berendezések többsége, a földszinten található az uszoda, az öltözők és a wellness részleg. Az uszodatér egy új termálmedencével és egy új tan- és tornamedencével bővült. Az épület emeltén pedig egy gyógyászati részleg található.

A fürdőfejlesztés célja az volt, hogy a fedett uszodai szolgáltatást kiegészítve – vízi gyógyterápiás és egészségmegőrző – egészségfejlesztő, továbbá az év teljes időszakában igénybe vehető szolgáltatást biztosítson a Bihar Termálliget.

A beruházás során felújították a medencecsarnok épületét és az említett gyógyvizes és torna/tan medencével bővítették. Korszerűsítették a földszinti öltözőblokkot. A medencecsarnokhoz kapcsolódóan a wellness blokk szolgáltatásainak köre szaunákkal (finn szauna, gőzkabin, infraszauna, sókabin), merülő medencével, zuhanyokkal gazdagodott.

Az emeleti gyógyászati részlegben majd a járóbeteg szakellátás keretében fizioterápiás kezelések, mágnesterápia, gyógytorna (egyéni és csoportos), gyógymasszázs, tangentor, rekeszes galván, szénsavas kádfürdő, iszapkezelések, víz alatti torna, súlyfürdő, nappali szanatóriumi ellátás is elérhetővé válik.

A berettyóújfalui fürdőfejlesztés több mint 3,5 milliárd forint összköltségből valósult meg, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., mint irányító hatóság és a BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.) projekt lebonyolítói és műszaki ellenőri tevékenységével. A költségek legnagyobb részét, 3 milliárd forintot állami támogatásból fedezték. 255 millió forintot tett ki a város által biztosított önerő, 325 millió forintot pedig egy korábban elnyert uniós támogatás. A beruházás kivitelezője a Mester-Építő Kft. volt.

Bihar Termálliget fürdő fedett medencecsarnok

A Bihar Termálligetben megvalósult fejlesztés 13 új munkavállaló felvételét teszi lehetővé a holnapi nyitást követően, a gyógyászati szárny megnyitása pedig további 29 főnek jelent új, biztos munkahelyet. Ez összesen 42 család megélhetéséhez járul hozzá közvetlenül, amihez még hozzávehetjük, hogy a megnövekedő vendégforgalomból – határon innen és túlról – közvetve további munkahelyek jöhetnek létre, nemcsak Berettyóújfaluban, hanem egész Biharban.

Berettyóújfalui Bihar Termálliget fedett fürdője

Ami a jegyárakat illeti, kimondottan jó ár-érték arányú szolgáltatást vehetünk igénybe a Bihar Termálligetben. Az új fedett fürdőbe szóló felnőtt belépő 2500 forintba, a gyermek, diák és nyugdíjas jegy 2000 forintba, a helyi lakosok kedvezményes belépője pedig szintén 2000 forintba kerül. Ezek az árak megegyeznek a fürdő strandi részére szóló jegyek árával. Aki a strand és a fedett termálfürdő szolgáltatásait egyaránt igénybe venné az felnőtt belépőt 4500 forintért, gyermek, nyugdíjas és helyi belépőjegyet pedig 4000 forintért válthat.

gyógymedence a Bihar Termálliget fedett részlegében