• Mostantól kezdve három hónapon keresztül a hét hat napján várják a fürdőzőket Mezőcsáton.

  • A jegyáraik kismértékben emelkedtek, de még így is a jó ár-érték arányú termálfürdők közé tartoznak.

Miskolctól délre található Mezőcsát, ahol egy hangulatos kis termálfürdő működik. Maga a fürdő a település északi határában, a Nyékládháza felé vezető út mentén található. Sokan egyébként akkor fedezték fel maguknak a mezőcsáti fürdőt, amikor tavaly ősszel egy ideig az összes miskolci fürdő zárva tartott.

A Mezőcsáti Termálfürdő egész évben üzemel, viszont a nyári hónapokon kívül csak pénteken, szombaton és vasárnap vannak nyitva. A június elsején, csütörtökön kezdődött strandszezon idején viszont átállnak a heti hatnapos üzemrendre. Azért hat nap, mert hétfőnként zárva tartanak.

A termálfürdő felújítása 2021 nyarán fejeződött be. A beruházásnak köszönhetően egy új családi medencével bővült a fürdő kínálata. Ez a medence sodrófolyosóval, masszázselemekkel, gejzírekkel van felszerelve. Ezen felül kialakítottak egy 35 négyzetméteres gyermekmedencét is. Felújították a nagy termálmedencét, a bejárati- és öltözőépületet, a fedett medence épületét, valamint a parkolót is.

Mezőcsáton nátrium-hidrogénkarbonátos termálvíz tör a felszínre. A víznek nincs gyógyvíz minősítése, ennek ellenére sokan esküsznek a hatására, főként ízületi és reumatikus panaszok esetén. Szinte biztos, hogy egy hivatalos vizsgálaton minden gond nélkül igazolni lehetne a víz gyógyhatását.

Az eddigiekhez képest 200 forinttal drágult a felnőtt, valamint a nyugdíjas és a diák belépők ára. Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy teljes árú jegy most 2500 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 2000 forintba kerül. A mezőcsáti állandó lakosok ugyanezt a két jegytípust 2000 és 1600 forintért vásárolhatják meg.

Ahogy említettük, hétfőnként zárva tartanak. Keddtől csütörtökig és hétvégén 9 és 19 óra között tartanak nyitva. Pénteken 9 és 17 óra között, viszont ezeken a napokon 18 és 22 óra között éjszakai fürdőzést tartanak, ami külön belépővel látogatható. Ennek az ára felnőtteknek 2000 forint, diákoknak és nyugdíjasoknak 1600 forint. A helyi lakosok számára a teljes árú „esti fürdőzéses” jegy 1600, a diák és nyugdíjas 1250 forintba kerül.

Mezőcsáton a strandszezon augusztus 31-ig fog tartani.

A Mezőcsáti Termálfürdő szabadtéri medencéje

Mától bővül Hajdú-Bihar fürdőkínálata, erről itt olvashat további részleteket.