• Érdemes egy kirándulást tenni a Dél-Alföldön található Nagyszénási Parkfürdőbe.

  • Kedvező jegyárakat kínál a barátságos termálfürdő.

Nagyszénás Békés megyében található, mindössze 13 kilométerre északra Orosházától. A nagyközségben már az 1960-as évek óta üzemelt egy termálfürdő, amely azonban az ezredforduló környékén bezárt. Körülbelül 15 évvel később, 2015 végén, egy európai uniós fejlesztési forrás segítségével sikerült újra megnyitni a Nagyszénási Parkfürdőt. Ne egy hatalmas élményfürdőre gondoljanak, ez egy kis, hangulatos termálfürdő, amely a helyi és környékbeli fürdőzési igényeket elégíti ki.

A fürdő vízellátását alkáli-hidrogénkarbonátos, oldott szénhidrogénekben gazdag hévíz biztosítja, amely fluoridiont és jodidiont is tartalmaz. A Nagyszénási Parkfürdő kizárólag szabadtéri medencékkel rendelkezik: két részre osztott ülőmedence, egy úszómedence, valamint szezonálisan egy gyerekpancsoló a választék. Az ülőmedence részben fedett, és egy beltéri pihenőrész is rendelkezésre áll a fürdő vendégei számára. Ezen kívül a nagyszénási fürdőhöz tartozik egy 15 fős finn szauna és többféle masszázs is elérhető.

A jegyárak kimondottan értékarányosak. Ez azt jelenti, hogy jelenleg egy felnőtt belépő 1800 forintba kerül, a diák és nyugdíjas jegy ára csak 1100 forint, a szaunába szóló jegy pedig 800 forintba kerül. A családi belépő (2 felnőtt, 1 gyerek) ára 3800 forint, további gyerekenként 900 forint. A helyi lakosoknak mindezekből kedvezményt is biztosítanak.

termálvizes medence a Nagyszénási Parkfürdőben

Akik távolabbról indulnak el a termálfürdőbe, azoknak javasoljuk, hogy indulás előtt nézzék meg a település weboldalát vagy a fürdő Facebook oldalát, mivel előfordulhatnak karbantartási szünetek.

Összességében szerintünk azoknak ajánlható a Nagyszénási Parkfürdő, akik a nagyobb fürdőkomplexumoknál jobban kedvelik a kisebb, de azért korrekt szolgáltatást nyújtó termálfürdőket.

Nagyszénási termálfürdő

Itt olvashat két termálfürdőről, ahol csökkentek a jegyárak.