• A pihenést és a kikapcsolódást olykor bizony tönkretehetik a renitens fürdővendégek.

  • Egy partiumi gyógyfürdő bejelentette, hogy nem látják szívesen azokat a fürdőzőket, akik nem tudnak viselkedni.

A fürdőket látogatók döntő többsége rendes, normális ember. Nem is nekik szól a Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő mai Facebook posztja, hanem azoknak, akik pokollá teszik másik pihenését. Mint írják, sajnos egyeseknek kimaradt az otthoni hét év, vagy régen volt és elfelejtették, ezért két új információs táblán is felhívják erre a figyelmüket két nyelven: „Fenntartjuk a jogot, hogy megválogassuk a vendégeinket!”.

„Kérjük és figyelmeztetjük őket olyan dolgokra, amelyek egy normális embernek természetesek: medencébe lépés előtt zuhanyozzanak, ne étkezzenek és dohányozzanak a medence körül, ne ugráljanak a vízbe, mintha csak ők lennének ott, stb. Ezek után, ha valaki kérdezi, hogy „hol írja” nyugodtan rá lehet mutatni. Engedetlen vendégek esetében bátran lehet a személyzet segítségét kérni” – írja a fürdő és hangsúlyozzák, hogy a medence a pihenés, a kikapcsolódás és a felüdülés helyszíne, nem őrjöngésre szolgál.

Termálmedence Hegyközszentmiklóson

A hangulatos Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdő Debrecentől 53 kilométerre, a létavértesi határátkelőtől pedig csak 18 kilométerre található, a határ román oldalán. Egy nagy termálmedencéjük, egy pici gyerekmedencéjük és a tavalyi szezon óta egy hideg vizes úszómedencéjük is van.

A fürdő vezetőjét, Árus Lászlót még februárban kérdeztük a tavalyi évük alakulásáról, a szomszédukban nyílt másik termálfürdőről és az idei terveikről. Ezt itt olvashatja.