• Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyék legnépszerűbb termálfürdős települései; húsvétra ígért jászsági fürdőnyitás; megint üzemel a Kék Lagúna; fürdős kutatás a 65 év felettiek körében; a Tamásiban található gyógyvíz hatása; kicsi város, jó gyógyfürdővel.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Korábban is húsvétra ígérték a nyitást, de a héten kiderült, hogy ezt tartani is tudják: a négynapos húsvéti hétvégén ismét nyitva lesz a Jászszentandrás Termálfürdő és Kemping. A jászsági fürdő évről évre rengeteg vendéget vonz, ami a családias, barátságos hangulatának is köszönhető.

A héten újra megnyitották Izland legismertebb termálfürdőjét, a Kék Lagúnát. A gyakori vulkánkitörések miatt két hónap alatt immár negyedszerre nyitották újra a fürdőt. Azért nem csak jó hírek jutottak erre a hétre: kiderült, hogy a szolnoki Tisza Szálló, illetve annak a termálfürdő részlege a nyárig biztosan zárva tart.

Milyen hatása van a 65 év felettiek egészségére egy 12 napos fürdőkúrának? Egy kutatásban megnézték, hogyan alakul a hangulatuk, alvásminőségük, az általános közérzetük. Erről bővebben itt olvashat.

Az ország más részein élők talán nem is hallottak még róla, de Tamásiban egész jó gyógyvíz található, ami 34 évvel ezelőtt kapta meg ezt a minősítést. A település fürdője jelenleg csak részlegesen üzemel, de még így is jó választás lehet.

Melyek voltak tavaly Szabolcs-Szatmár-Bereg, illetve Zala legnépszerűbb termálfürdős települései? Előbbiekről itt, utóbbiakról pedig itt olvashat további információkat.

Hol található az a legkisebb lélekszámú hazai város, ahol termálfürdő üzemel? Erről pedig itt tájékozódhat.

élménymedencék az Igali Gyógyfürdőben

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.