• A héten zárva tart a karcagi Akácliget Gyógy- és Strandfürdő, ugyanis előkészítik egy új medence építését, ami a nyári szezonra készül el.

  • Idén árat emeltek, de így is jó ár-érték arányú szolgáltatást nyújt a fürdő.

A téli időszakban is beltéri, valamint szabadtéri medencékkel várják a fürdőzőket Karcagon, az Akácliget Fürdőben. A Karcag TV tudósítása szerint ráadásul egy korábbi medence helyén hamarosan elkezdődik egy új, élményelemekkel felszerelt medence építése.

A tervek szerint a medencét a nyári strandszezon kezdetére adják át. Azt ugyanakkor fontos tudni, hogy a medence építésének előkészítő munkálatai, valamint a szükséges karbantartási feladatok miatt ezen a héten végig – február 19. és 25. között – zárva tart a fürdő.

Az Akácliget Fürdőben októbertől május végéig minden péntek este éjszakai fürdőzést tartanak, amit nagyon népszerű a vendégek körében. A termálfürdő esetében a látogatók többségét a karcagiak, illetve a környező településen élők adják. A létesítmény saját szálláshelyei is népszerűek, ezek az elmúlt évben 10 ezer vendégéjszakát produkáltak. A szállóvendégeken belül pedig 60-40 volt a belföldi és a külföldi turisták aránya.

A helyi televízió tudósításában elhangzott, hogy idén 10 százalékkal emelték a jegyárakat. Azt már mi tesszük hozzá, hogy még így is nagyon kedvező árakat kínálnak. Hiszen jelenleg egy felnőtt napijegy a karcagiaknak 1900 forintba, a máshonnan érkezőknek 2400 forintba kerül. Ugyanezért a két jegytípusért diákoknak és nyugdíjasoknak 1600, illetve 2000 forintot kell fizetni.

Itt megnézhetik a Karcag TV videóját: