• Komoly fejlesztés lesz a Brigetio Gyógyfürdőben; egész évben nyitva a jó ár-érték arányáról ismert Sárrét Kincse Gyógyfürdő; az ország legnagyobb vendégforgalmú termálfürdős települései; Valentin-napi fürdős akciók és programok; gyógyvíz és a CRP-szint; jól halad a Hagymatikum fejlesztése; radonos vizű termálfürdők.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Miért szeretik sokan a komáromi Brigetio Gyógyfürdőt, mi az egyediségük a vonzáskörzetükben és milyen fejlesztéseket terveznek? A fürdő ügyvezetőjét kérdeztük minderről, itt olvashatja a válaszait. Nagyon jó ár-érték arányú gyógyfürdő található Püspökladányban. Szabadtéri és fedett gyógymedencékkel, gyógyászati szolgáltatásokkal várják a vendégeket egész évben. Itt olvashat bővebben a fürdőről.

A KSH adatai alapján összeállítottuk az elmúlt esztendőben legtöbb vendégéjszakát produkáló községek és városok toplistáját. Érdekes volt, hogy némelyik település mennyire eltérően teljesített a külföldi, vagy éppen a belföldi vendégek körében. A Top 10 termálfürdős községről itt, a Top 10 termálfürdős városról pedig itt talál további információkat.

A Valentin-napra nagyon sok hazai termálfürdő valamilyen programmal, vagy akcióval, esetleg mindkettővel készül. Sok helyen ezek nem egy napra érvényesek és nem is feltétlenül február 14-én tartják. A fürdők Valentin-napi kínálatáról itt tájékozódhat.

Nem friss, de érdekes gyógyvizes kutatás: egy évekkel ezelőtti felmérés során igazolták, hogy az egyik hazai gyógyvíz csökkenti a vér CRP-szintjét. Mi az a CRP és miért van ennek jelentősége? Itt mindent megtudhat ezekről és a kutatás eredményeiről is.

Miért van az, hogy szinte minden gyógyvizes fürdőnél szerepelnek a víz javallatai között a reumatikus megbetegedések? Összefoglaltuk a tudnivalókat.

Az idei év legnagyobb termálfürdős újdonsága lesz a makói Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének az átadása. Nagyon jól haladnak az előkészületek, nemrég pedig egy újabb lépéssel került közelebb a fürdő – tavaszra várható – nyitása.

Néhány hazai fürdőben radonos termálvíz áll a vendégek rendelkezésére. Mi az, amiben kiemelkedően jó hatásúak ezek a vizek? Hol találhatók radonos vizű fürdők? Itt elolvashatja.

Egri Termálfürdő radonos medence

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.