• Szabadtéri és fedett gyógymedencékkel, wellness és gyógyászati szolgáltatásokkal várja a pihenni és a gyógyulni vágyókat a Sárrét Kincse Gyógy- és Strandfürdő.

  • A jegyáraik mellett a családias, barátságos környezetet tartják a fő vonzerejüknek.

A klasszikus, nyugodt gyógyfürdőket kedvelők számára amolyan titkos tipp is lehet Püspökladány, illetve az ott található Sárrét Kincse Gyógy-és Strandfürdő. A Hajdúszoboszlótól nyugatra 26 kilométerre fekvő településen az 1920-as években találtak termálvizet, ami 1987 óta hivatalosan is gyógyvíznek számít. Az egész évben nyitva tartó fürdő 2003-ban gyógyászati centrummal bővült.

Megkockáztatjuk, hogy az ország egyik legjobb ár-érték arányú gyógyfürdőjéről van szó. Érdemes megnézni a jegyáraikat, még teljes áron is barátiak, de számos kedvezménnyel is várják a vendégeket. Szabó Mátét a gyógyfürdő vezetőjét kérdeztük a tavalyi évük alakulásáról, valamint az elérhető szolgáltatásaikról.

– Vendégforgalom szempontjából 2023-ban milyen évet zárt a fürdő?
– Az elmúlt évek kiszámíthatatlansága után bizakodva tervezgettük a 2023-as évet, és nagy örömünkre szolgált, hogy a vendégforgalom túlszárnyalta a várakozásainkat. Bízunk benne, hogy a 2024-es évben is kedvezőek lesznek az időjárási feltételek a strandolásra és a régi vendégeink mellett új vendégsereget is meg tudunk szólítani.

– Tavaly ünnepelték a fürdőgyógyászati részleg átadásának a 20. évfordulóját. Ezt inkább a helyiek használják, vagy akár távolabbról is érkeznek ide vendégek?
– Több mint 20 éve várja a gyógyfürdőnk az ország minden részéről a gyógyulni és pihenni vágyókat. A legtöbb vendég természetesen Püspökladány körzetéből érkezik, de a főszezonban sűrűn látogatnak minket külföldi vendégek is. A járóbeteg-ellátás keretein belül széles körű elektroterápiás kezelésekkel, illetve gyógytornával várjuk az ide látogatókat, emellett reumatológus szakorvosaink nyújtanak segítséget minden hétköznap. A fürdőgyógyászati kezelések közül vendégeink igénybe tudják venni az iszappakolást, súlyfürdőt, szénsavas kádfürdőt, gyógymasszázst, vízalatti vízsugármasszázst, a vízalatti gyógytornát, illetve a gyógymedencéinket.

– Hajdú-Biharban hatalmas a fürdőválaszték. Ilyen erős versenyben mi az, amivel a Sárrét Kincse Gyógy- és Strandfürdő ki tud tűnni?
– Hajdú-Bihar vármegyében több nemzetközileg elismert fürdő is található, így teljesen más stratégiával kell előállnunk. A legnagyobb előnyünk, hogy mind a strandolni, mind a gyógyulni vágyó vendégeink számára a környék egyik legkedvezőbb díjú szolgáltatását tudjuk biztosítani, emellett igyekszünk egy családias, barátságos miliőt kialakítani, hogy a vendégeink nyugodt környezetben tudjanak kikapcsolódni.

Püspökladányi Sárrét Kincse fürdő beltéri medencéje

– Akik nem gyógykezelést vennének igénybe, hanem csak pihenni, kikapcsolódni vágynak, azokat jelenleg milyen szolgáltatásokkal, hány medencével várják?
– Jelenleg két szabadtéri gyógymedence (36-38°C, illetve 29-31°C) és két fedett medence (32-34°C, illetve 34-36°C) várja a kilátogatókat. A wellness szolgáltatásokat tekintetében frissítő és illóolajos masszázst, szaunát és szoláriumot tudnak igénybe venni a vendégek. Igyekszünk egyedivé tenni a fürdőélményt.

– Idén mikor várható a strandi rész nyitása?
– A strand részlegünk az év minden napján nyitva tart a gyógymedencékkel, április utolsó hétvégéjével nyit az úszómedence és a tanmedence, május közepével pedig a gyermekmedencénk.

Sárrét Kincse Püspökladány gyógyvíz