• Befejeződött a makói Hagymatikum Gyógyfürdő új részlegének a műszaki átadása.

  • A kivitelező cég megállapodott az önkormányzattal, hogy segítik a használatbavételi engedély megszerzését.

Idén január elsején írtunk arról, hogy a 2024-es év legnagyobb hazai fürdős újdonsága egyértelműen a makói Hagymatikum Gyógyfürdő új fürdőegységének az átadása lesz. A több mint 11 milliárd forintból megvalósuló beruházás révén a duplájára nő a termálfürdő eddigi kapacitása.

Maga az új épület tavaly december közepére gyakorlatilag elkészült. Ezt követően vette kezdetét a műszaki átadás-átvétel. A Makói Városi Televízió tudósítása szerint (amit lejjebb görgetve megnézhetnek) a héten véget ért a műszaki átadás. Azaz egy lépéssel közelebb került a fürdő a tavaszra tervezett nyitáshoz.

Horváth Attila, a kivitelező Fehérép Kft. általános igazgatója a helyi televíziónak elmondta, hogy az ő munkájuk itt véget ért. Viszont együttműködési megállapodást írtak alá az önkormányzattal, ennek keretében segítséget nyújtanak a további engedélyek megszerzésében. Ez praktikus megoldás, hiszen a cég munkatársai ismerik legjobban az új épületet.

Ez azt jelenti, hogy egy kisebb stábbal március 15-ig, illetve a használatbavételi engedély megszerzéséig továbbra is Makón marad a kivitelező. A cég ezzel párhuzamosan megkezdte a környező utcák takarítását, az építkezés kapcsán keletkezett károk helyreállítását is.

Itt megnézheti a teljes tudósítást:


Mi lehet a gyógyvizek titka a reumatikus betegségeknél? Itt olvashat erről bővebben.