• Fürdőfejlesztés Komáromban; döntés az Albertirsai Gyógyvizű Strand idei évéről; újranyitó gyógyvizes fürdők; fürdős kutatások; a gyógyfürdőzés általános javallatai és ellenjavallatai; dunántúli fürdőtippek.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Hamarosan jelentős fejlesztés kezdődik a komáromi Brigetio Gyógyfürdőben. Félmilliárd forintból tovább erősödik a létesítmény egész éves kínálata. Erről itt talál bővebb információkat.

Egész jó gyógyvízzel rendelkező, de csak szezonálisan üzemelő strandfürdő található Albertirsán. Az elmúlt években az önkormányzat üzemeltette a fürdőt, de a tavalyi évhez hasonlóan idén is felvetődött, hogy esetleg bérbe adnák. Itt megtudhatja, hogy milyen döntés született ezzel kapcsolatban.

A héten két fürdőben is véget ért a karbantartási szünet. Mindkét helyen minősített gyógyvízben is fürödhetnek a vendégek. Itt olvashat két praktikus tippet, amit a termálfürdőbe járó idősebbeknek érdemes megfogadniuk. Ezek segíthetnek abban, hogy a fürdőzésnek a kedvező hatásai érvényesüljenek.

A gyógyvizes fürdőzés általános javallatairól és ellenjavallatairól is olvashat néhány érdekességet. Milyen a gyógyvizes fürdőzés – rövid távú – hatása a mozgásszervi betegségeknél? Egy olaszországi kutatásban részletesen megvizsgálták ezt a kérdést.

Tavaly ősszel írtunk arról, hogy a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben jelentős fejlesztések valósulhatnak meg. Volt már néhány olyan fürdőfejlesztés, amit egyszer bejelentettek, aztán egyetlen kapavágás sem történt. Nos, a hajdúböszörményi nem ilyen lesz, ugyanis már a munkákat elvégző vállalkozót is kiválasztották.

Dunántúli fürdőtippek: gyógyvizes fürdők, ahol a felnőtt belépő is csak 1900-2200 forintba kerül. Itt olvashat róluk.

gyógymedence a buzsáki Csiszta Fürdőben

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.