• Egyes fürdők egész jelentős kedvezményt biztosítanak a nyugdíjasok számára, még az amúgy is olcsóbb nyugdíjas belépők árából is.

  • Csak néhány napra szóló és állandó kedvezmények is akadnak közöttük.

A termálfürdők többsége kedvezményes jegyárral várja a nyugdíjasokat. Azonban akadnak olyan akciók, amelyek keretében még ebből, a kedvező jegyárból is adnak további árengedményt.

Ezek közül némelyik egész évben elérhető, egyes helyeken csak a tanítási szünetek jelentenek kivételt. Illetve akadnak olyan, kimondottan a nyugdíjasok számára biztosított kedvezmények, amelyek csak február bizonyos napjain vehetők igénybe. Fontos tudni, hogy a nyugdíjas igazolványukat mindig vigyék magukkal, ugyanis a fürdők többsége ennek a meglétéhez köti a nyugdíjas kedvezményeket.

Berekfürdő: februárban három alkalommal „nyugdíjas szerda” kedvezményt kínál a Berekfürdői Gyógyfürdő. Február 7-én, 21-én és 28-án a nyugdíjas urak 600 forintos, a nyugdíjas hölgyek pedig – mivel még tart a női zuhanyzó felújítása – 900 forintos kedvezményt kapnak a napijegyek árából. Előbbieknél ez 2000 forintos, a hölgyeknél 1700 forintos jegyárat jelent.

Bükfürdő: „senior szerda” kedvezményt kínál a Bükfürdő Thermal & Spa. A hét harmadik napjain a kedvezményes belépőt vásároló első száz vendég 6300 forintért vehet napijegyet, ami fürdőbelépőt, menüebédet és egy kávéra váltható kupont is magában foglal. Az akció május 29-ig érvényes.

Hajdúnánás: februárban csütörtökönként kínálnak extra nyugdíjas kedvezményt a Hajdúnánási Gyógyfürdőben. Február 8-án, 15-én, 22-én és 29-én a nyugdíjas napijegy ára 2500 forint.

Kisvárda: az Aquacinema fürdő csütörtöki napokon egy állandó nyugdíjas kedvezményt biztosít. Ezeken a napokon a nyugdíjas belépő 3000 forintba kerül.

Nyírbátor: a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő február 29-ig érvényes akciójának keretében 50 százalékos kedvezményt kínálnak a nyugdíjasok számára. Ez azt jelenti, hogy számukra 1500 forintba kerül egy napi belépő, de Nyírbátor Kártyával ez csak 1000 forint, Nyírbátor Barát Kártyával pedig mindössze 1350 forint fizetendő.

Nyíregyháza: hétfőnként és csütörtökönként olcsóbbak a nyugdíjas belépők az Aquarius Élményfürdőben. Ez 4100 forintos jegyárat jelent, a helyi nyugdíjasok számára pedig csak 2300 forintba kerül a belépő. A kedvezmény a szezonon kívüli időszakban érvényes.

Pápa: hétfőn és csütörtökön a nyugdíjas igazolvány 50 százalékos kedvezményt biztosít a Várkertfürdőben. Az akció május 31-ig tart, az ünnepnapok kivételével.

Ráckeve: a nyugdíjasok hétfőnként és csütörtökönként 10 százalékkal olcsóbban válthatnak belépőt az Aqua Land Termálfürdőbe. Állandó akcióról van szó, ami csak az említett két napra eső ünnepnapokon nem érvényes.

Sárvár: a tanítási szünetek kivételével egész évben elérhető a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő „nyugdíjas kedd” nevű akciója. Ezeken a napokon az ONFYI igazolványukat bemutató vendégek féláron, jelenleg 1900 forintért válthatnak napi belépőjegyet.

Sárvár termálfürdő medencecsarnok

Itt olvashat olyan dunántúli gyógyvizes fürdőkről, ahol a teljes árú belépő is csak 1900-2200 forintba kerül.