• A kitűnő gyógyvízéről ismert hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben idén jelentős fejlesztések valósulhatnak meg.

  • Hamarosan elkezdődnek a minőségjavító és energetikai korszerűsítési munkálatok.

Még tavaly ősszel írtunk arról, hogy több nyertes pályázat révén egész jelentős fejlesztési forráshoz jutott Hajdúböszörmény. Ennek részeként pedig a település tulajdonában lévő Bocskai Gyógyfürdőben is komoly beruházások várhatók.

Úgy tűnik, hogy a fürdőfejlesztés hamarosan elindulhat, a Cívishír cikke szerint ugyanis már megvan a munkák kivitelezője is. Egy helyi cég, a Korona-Humán Kft. nyerte azt a két részből álló közbeszerzési pályázatot, amelynek keretében a strand és a gyógyfürdő minőségjavító fejlesztését és energetikai korszerűsítését oldják meg.

A nyertes ajánlattevőnek 117 millió forintért többek között újra kell burkolnia a termálmedencét, ki kell cserélnie az úszómesteri állványt, valamint 10 öltözőfülkét, és fel kell újítania hét zuhanyzót. Ezen felül parkosítást is kell végezniük, továbbá fel kell újítaniuk a nyári gépházat, a klórozó házat.

Festés, hőszigetelés, nyílászárók cseréje is szerepel az elvégzendő feladatok között. A beruházás része a strandpénztár felújítása, érintőképernyős információs totemoszlop telepítése, a fürdőben működő beléptető rendszer bővítése, és egy interaktív játszótér telepítési helyének kiépítése.

A pályázat második részének keretében a cég a termálvíz hőhasznosítására hét darab hőszivattyút és az ehhez szükséges rendszert telepítenek – 258 millió forint értékben.

gyógymedence a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben