• Két nyertes pályázatnak köszönhetően közel félmilliárd forintos fejlesztést tudnak megvalósítani a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben.

  • Megmarad a termálfürdő családias hangulata, de energetikailag sokkal korszerűbbé válik a működése.

A TOP Plusz program keretében egész jelentős, összességében 5,5 milliárd forint értékű fejlesztési támogatáshoz jut Hajdúböszörmény. Ennek közel tíz százalékát a város tulajdonában lévő Bocskai Gyógyfürdő korszerűsítésére tudják fordítani.

Erről Kiss Attila, a város polgármestere beszélt a Hajdúböszörményi Városi TV-nek (a teljes beszélgetés megnézhetik a cikk végén). A polgármester elmondta, hogy a fürdőfejlesztésnek lesz egy látványos, illetve egy kevésbé látványos, ám annál fontosabb része.

A város 300 millió forintot nyert a Bocskai Gyógyfürdő gépészeti és energetikai korszerűsítésére. A vízgépészeti és légkezelő berendezések modernizálása mellett megvalósítják a feltörő termálvíz hőenergiájának a hasznosítását. Ennek révén várhatóan teljes egészében fedezni tudják a fürdő energiaigényét, gyakorlatilag nullára csökkentik a létesítmény rezsiköltségét.

A polgármester elmondása szerint ez azért is nagyon fontos, mert eddig még nyáron is jelentős gázfogyasztásuk volt, hiszen a strandi, hűvösebb vizű medencéket a kánikula idején is fűteni kellett, hogy kellemes legyen a hőfokuk.

A másik elnyert pályázat 175 millió forint értékű, ebből már a vendégek számára is látványosabb, minőségjavító fejlesztéseket tudnak megvalósítani. Vizes kalandparkot építenek, felújítják a kinti pénztár épületét és az öltözőket, cserélik a gyógymedence feletti árnyékolókat. Ahol kell, javítják a medencék burkolatát. A polgármester szerint ezeket a beruházásokat akár már a jövő év során meg tudják valósítani.

gyógymedence a hajdúböszörményi Bocskai Gyógyfürdőben

Hajdúböszörményben egyébként egy nagyon hangulatos gyógyfürdő várja a vendégeket. Az itteni termálvíz 2003-ban kapott gyógyvíz minősítést, ráadásul a Bocskai Gyógyfürdő tavaly óta már gyógyhelynek is számít. A hajdúböszörményi gyógyvíz hatékony lehet idült mozgásszervi betegségek, kopásos-degeneratív betegségek esetén, de segíti a műtétek utáni felépülést, kedvező a hatása egyes nőgyógyászati és bőrgyógyászati problémákra.