• A tavalyi évben a Jászságban az előkelő 2. helyet foglalta el a fürdőnk a turisztikai attrakciók látogatottsági adatai alapján – tudtuk meg Dányi Tibor Bálinttól, a Jászszentandrás Termálfürdő és Kempinget üzemeltető Andrástermál Kft. ügyvezető igazgatójától.

  • A szakember beszélt az idei szezonjuk alakulásáról, valamint a fejlesztési terveikről is.

– Mennyire elégedett a 2023-as vendégforgalommal?
– A 2023-as vendégforgalom statisztikai adatai pozitív irányba mozdultak el, hiszen sokkal több strandra látogató vendégünk volt, mint az eddigi években. Vélhetően a már jól megszokott színes programtervezetünknek köszönhetően, ahol minden korosztály megtalálta a kedvére való szórakozást. Koncertek, autós találkozók, éjszakai fürdőzések, egészségnap, retro partyk, minden olyan rendezvény megtalálható volt, ami megmozgatta a különböző társadalmi rétegeket.

– A tipikus vendégkörüket kik adják? Mekkora a fürdő vonzáskörzete?
– Az elmúlt időszakban a vendégkör nagy részét az idősebb vendégeink képezték. Kempingünkben 100 fölött van a telepített lakóautók száma, mely tulajdonosai és használói meghatározó szerepet játszanak a strand életében. Az elmúlt években, köszönhetően a sok rendezvénynek, a fiatalabb vendégek és családok is előszeretettel látogatnak hozzánk. Velük kiegészülve alakult ki egy olyan családias és nyugodt környezet, amit évről évre egyre többen választanak pihenésül az emberek.

A fürdő vonzáskörzete viszonylag nem nagy, körülbelül 40-50 kilométeres körzetből látogatnak hozzánk vendégeink, ide tartozik Heves, Jászberény, Gyöngyös és Eger környéke is. A kemping szolgáltatásainkat, viszont előszeretettel veszik igénybe külföldi vendégeink is, akik javarészt Hollandiából, Németországból, Lengyelországból és Szlovákiából érkeznek. A külföldiek statisztikai mutatója is évről évre növekvő tendenciát mutat, ami egy jó visszacsatolás részünkre.

Itt megemlíteném, hogy a tavalyi évben a Jászságban az előkelő 2. helyet foglaltuk el a turisztikai attrakciók látogatottsági adatai alapján. Csak a Jászberényi Állatkert volt az a helyszín, amit többet látogattak tőlünk. Büszkeséggel tölt el bennünket, főleg úgy, hogy 5-6 fürdő is van a térségben rajtunk kívül.

naplemente a Jászszentandrási Termálfürdőben

– Idén is rengeteg programot szerveztek. Volt ezek között személyes kedvence?
– Próbálunk minden évben olyan program tervezettel előrukkolni, ami kielégíti a szórakozni vágyó vendégek minden korosztályát. Személyes kedvencem ezek közül az egészségnap volt, ami egyben egy Strand Roadshow állomás is, amelyet Czanik Balázs szervezett a Pölöskei Szörppel együttműködve. A már visszatérő rendezvény egészen elképesztő mennyi embert vonzott a vízbe és a fürdőbe, amit csak fokozott a 35 fok feletti hőmérséklet. Vendégeink száma meghaladta aznap az 1500 főt is. A rendezvényen résztvevők szörpkóstolásban vettek részt, vízi aerobic, nyereményjátékok, zenés táncos mulatság fűszerezte a napot.

– Tavaly novemberben a hétvégékre megnyitották a termálfürdőt. Idén ezt nem tervezik?
– Tavaly és tavalyelőtt is volt hasonló kezdeményezésünk a téli nyitvatartásra vonatkozóan, amit viszonylag szép számmal látogattak a vendégek. Idén ezt nem tervezzük, hiszen az energiaválság és az egekben lévő közüzemi díjak nyomására ezt gazdaságilag kivitelezhetetlen egy ilyen kis költségvetésből gazdálkodó fürdőnek, mint mi vagyunk.

– Mikor várható a 2024-es nyitás?
– Időjárás függvényében tervezünk kinyitni a húsvéti időszakban, illetve állandó nyitvatartással, április közepét célozzuk meg.

Jászszentandrás termálmedence ősszel

– Valamilyen fejlesztéssel, újdonsággal készülnek a jövő évre?
– Bízunk az adott pályázati lehetőségek pozitív elbírálásában, amiben a gyermekmedence kerülne felújításra, továbbá energetikai fejlesztések is megvalósulnának. Önerős beruházásként építünk kettő mozgáskorlátozott feljárót az úszómedencéhez, ami megkönnyíti a babakocsival és kerekesszékkel érkező vendégeinknek a közlekedést a fürdőben. Továbbá, a régóta tető nélkül álló, szabadtéri zuhanyzónk is tetőszerkezetet kap, amit egy helyi vállalkozó nagylelkű felajánlásának is köszönhetünk.

Reméljük jövő nyáron is hasonlóan sok vendégünk lesz, akik bennünket választanak pihenés vagy akár szórakozás céljából. Jászszentandrás, ahol mindig nyár van.

Jászszentandrás Termálstrand