• Gyógyvíz minősítést kapott Budapesten az V. kerületi Vadász utcai sportközpontot tápláló kút vize.

  • Továbbá a létesítmény megvédte ötcsillagos uszoda védjegyét – tájékoztatta a kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

Ahogy már szeptember végén megírtuk, Budapest immár 27 olyan kúttal rendelkezik, amelyek gyógyvizet adnak. S ezek közül a legújabbnak a V.30 Belvárosi Sportközpontot ellátó termálkút vize számít.

Hivatalosan ma jelentették be a gyógyvíz minősítés megszerzését. Közleményük szerint a belváros önkormányzata által létrehozott és 2021-ben átadott V.30 Belvárosi Sportközpontban nemcsak teljes körű sport- és wellness élményben részesülnek a látogatók, hanem a 800 méter mélyről eredő nátrium-kálcium-klorid-szulfát-hidrogénkarbonátos összetételű termálvízben a mozgásszervi megbetegedéssel küzdő vendégek is gyógyulhatnak. A kerület közölte azt is, hogy a gyógyhatás vizsgálatára vonatkozó eljárást 2021 végén indították el.

„A minősítéssel a V.30 Belvárosi Sportközpont lett az első olyan létesítmény Budapesten, amely a gyógyvíz és a wellness szolgáltatások biztosítása mellett sportcentrumként is funkcionál” – írták. A közleményben idézik a kerület polgármesterét, Szentgyörgyvölgyi Pétert, aki az alkalomból tartott ünnepélyes táblaavatáson felidézte: a sportközpont az V. kerületiek közösségének ötlete alapján jött létre, és az ott lakók mindvégig támogatták a megvalósítást a javaslataikkal, észrevételeikkel.

Emlékeztettek, hogy a 2017-ben indult, saját sportközpont létrehozását célzó beruházás részeként a kerület önkormányzata 800 méter mély termálkutat fúratott. Az így felhozott termálvíz adta hőmennyiség, gázfogyasztás nélkül, légszennyezés-mentesen temperálja a létesítményt és a medencéket is, így a fürdőzés mellett az épület teljes körű fűtésére, a medencék vizének melegítésére is alkalmas.

V30 Sportközpont gyógyvíz minősítés Budapest

Itt olvashat arról, hogy hamarosan milyen fejlesztések valósulhatnak meg a Hajdúság egyik kedvelt gyógyfürdőjében.