• Újranyitás és fürdőzárás is jutott erre a hétre; télen is érdemes ellátogatni az Aquacinema fürdőbe; az ország másik felén található Hegykő termálfürdője is jó választás lehet; új gyógyfürdők és gyógyvizek; a mofetta javallatai; a 30 éves Rónaszéki Gyógyvíz.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A kisvárdai Aquacinema Gyógy- és Wellnessfürdőnek egész jó éve volt tavaly, valamint érdekes, hogy a vendégeiknek a fele Szlovákiából érkezik. A szezonon kívüli szolgáltatásaikról, illetve az idei terveikről itt olvashat.

Az elmúlt egy évben 5 új gyógyvize és 2 új gyógyfürdője lett az országnak. Itt megnézheti, hogy ezek hol találhatók. A gyógyhelyek száma nem bővült, viszont van esély arra, hogy 2024 második felében egy Budapesthez közeli fürdő megszerezze ezt a címet.

Idén lesz 30 éve, hogy a Kiskőrösön feltörő termálvíz hivatalosan is megkapta a gyógyvíz minősítést. Igaz, sokan már az 1950-es évek végén is esküdtek a kedvező hatására.

Az úgynevezett szén-dioxidos szárazfürdő, vagy más néven mofetta számos betegséges esetén egész kedvező hatású lehet. Mely betegségcsoportoknál érdemes megfontolni a használatát? Itt talál erről bővebb információkat.

Fürdőnyitás és fürdőzárás is jutott erre a hétre. A közel három hétig tartó karbantartási munkákat követően újra megnyitotta kapuit a Miskolctapolca Barlangfürdő. December végén nyitották meg – hosszú szünet után – a szolnoki Tisza Szálló termálfürdő részlegét, azonban már be is zárták.

A végére egy fürdőtipp: kitűnő, gyógyvizes fürdő a Fertő tó közelében. Itt megtudhatja, hogy melyik termálfürdőről van szó.

Hegykő gyógyfürdő

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.