• A nem mindig kedvező időjárás ellenére a kisvárdai Aquacinema Gyógy- és Wellnessfürdő jó évet zárt tavaly.

  • A szlovákiai vendégek körében is nagyon kedvelt fürdő az idei évre egy újdonsággal is készül.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Nyíregyházától északkeletre 45 kilométerre található Kisvárda, ahol 1967 óta működik termálfürdő. Egy 2018-ban kezdődött fejlesztés révén a létesítmény jelentősen megújult és az Aquacinema nevet vette fel. A csúszdaparkot is magában foglaló szabadtéri rész a strandidényben üzemel. A fedett wellness részleg pedig a mostani, szezonon kívüli időszakban látogatható.

Gálné Balázs Gabriellát, az Aquacinema Gyógy- és Wellnessfürdő menedzserét kérdeztük a tavalyi évük alakulásáról, a jelenleg elérhető szolgáltatásaikról és a fejlesztési terveikről.

– Milyen éve volt tavaly a fürdőnek és ezen belül mennyire volt erős a nyári szezon?
– Az elmúlt év nagyon jónak mondható, annak ellenére, hogy sokat esett az eső. Bővült a szolgáltatások száma: masszázzsal, vendéglátó egységgel és ugráló várral a gyerekek részére.

– Az Aquacinema vendégkörét jellemzően kik adják?
– Az Aquacinema vendégei körülbelül 50 százalékban Szlovákiából érkeznek. A korosztály vegyes, de a tapasztalataink szerint egyre több közöttük a gyerek.

élménymedence a kisvárdai Aquacinemában

– Jelenleg így a szezonon kívül milyen szolgáltatásokkal várják a vendégeket?
– Szezonon kívül üzemel a szabadtéri és beltéri termál medence, Kneipp-taposó, jakuzzik és a szaunavilág, ahol hetente két alkalommal vidám, zenés szaunaprogrammal várjuk a vendégeket.

– Milyen szálláslehetőségek vannak ilyenkor Kisvárdán?
– Saját camping szálláshellyel csak nyáron rendelkezünk, de a szomszédos Sport Hotel és a város több panziója az év minden időszakában fogad vendégeket. Többen üzemeltetnek magánszálláshelyet is.

– Készülnek-e esetleg valamilyen újdonsággal, fejlesztéssel az idei évre?
– Idén olyan fejlesztéseket hajtunk végre, amit a fürdőzők közvetlenül nem érzékelnek, ilyen például a gépházak korszerűsítése. Újdonság viszont, hogy vendégeink részére átjárást biztosítunk a Cinemaqua Film- és Naturparkba, hogy a fürdőprogram mellett kulturális, kalandos kikapcsolódást is élvezhessenek. Nem utolsó sorban a Cinemaqua-ban rossz idő esetén is izgalmas programlehetőségeket találhatnak.

Aquacinema Kisvárda fedett fürdő

A kisvárdai gyógyvíz kedvező hatásairól itt olvashat.