• Január elején több fürdőben is karbantartási szünet kezdődött.

  • Ezek közül kettő is véget ér ezen a héten, mindkét helyen akár minősített gyógyvízben is fürödhetünk.

Múlt pénteken újranyitott a Miskolctapolca Barlangfürdő, ami közel három héten át volt zárva a szokásos, év elejei karbantartási munkák miatt. Azonban erre a hétre is jutnak fürdőnyitások.

A Gyomaendrődön található Liget Gyógyfürdőben január 8-án kezdődött karbantartási szünet, ami január 31-ig tart. Ez pedig azt jelenti, hogy február első napján, most csütörtökön nyitnak újra. A nyitás napjától kezdődően egészen április 30-ig egy kedvezményes fürdőgyógyászati akciót is kínálnak: egy kezelés önrésze mindössze 200 forintba kerül, amennyiben valaki mind a 60 darab támogatott kezelést igénybe veszi.

Szintén január 8-án kezdődött karbantartási leállás a hajdúszoboszlói Árpád Uszodában. Ez a Hungarospa komplexumon belül a Thermal Camping szomszédságában található, és talán nem köztudott, de gyógyvizes medencéik is vannak. A fedett uszodát február 3-án, szombaton nyitják újra. Az uszodában 50 méteres úszómedence és tanmedence, két kisebb, gyógyvízzel töltött lazítómedence, valamint – a nyári szezon kivételével – egy szabadtéri termálmedence üzemel.

gyógymedence az Árpád Uszodában

A fentieken túl a Siklósi Termálfürdőben is január 8-án kezdődött karbantartási szünet, de ott még egy kicsit várni kell a nyitásra, ugyanis majd február 16-tól látogatható újra a fürdő.

A legújabb hazai gyógyfürdőkről és gyógyvizekről itt olvashat.