• Számos már nyitva tartó, vagy hamarosan nyitó szabadtéri fürdőben gyógyvizes medencék is a vendégek rendelkezésére állnak.

  • Összegyűjtöttük, hogy hol fürödhet gyógyvízben.

Sorra nyitnak a szabadtéri fürdők vidéken, Pest megyében és Budapesten is. Ugyanakkor sok fürdő hiába rendelkezik gyógyvizes medencével is, a legtöbb helyen ezeket egyelőre nem nyitják meg, miután a Nemzeti Népegészségügyi Központ a töltő-ürítő rendszerű gyógymedencék használatát – fő szabály szerint – nem javasolja.

Ugyanakkor néhány fürdő megoldotta, hogy mégis csak üzemelhessenek a gyógyvízzel töltött medencéik. Néhol szereztek engedélyt a gyógyvíz fertőtlenítőszeres kezelésére (igazolták, hogy nem módosítja a víz összetételét és hatását), de arra is akad példa, hogy a vízforgatós medencéket töltik gyógyvízzel.

Összegyűjtöttük azokat a fürdőket, ahol már most, vagy a közeljövőben gyógyvizes medencét is használhatnak a vendégek.

Hévízi Tófürdő – nyilván egy külön kategóriát képvisel a gyógytó. Hatalmas a tó víztömege, könnyen tarthatók a biztonságos távolságok. Azoknak különösen jó választás lehet a patinás fürdő, akik érzékenyek a víz fertőtlenítésére használt különféle szerekre.

Hévíz legrégebbi gyógyfürdőKehida Termál (Kehidakustány) – május elején az elsők között nyitották meg a Hévíztől 13 kilométerre lévő fürdőt. A nyitástól kedve gyógyvizes medencével is várják a vendégeket és a hamarosan nyitó fedett fürdőben is használhatók lesznek a gyógyvízzel töltött medencéik.

Kehidakustány gyógyvíz medenceBarack Gyógy- és Élményfürdő (Tiszakécske) – a népszerű fürdőben a kör alakú élménymedence és a csúszdás kalandmedence mellett két gyógyvizes medence is használható.

Tiszakécske gyógyvizes medenceKerekdombi Termálfürdő (Tiszakécske) – május eddigi részében még csak hétvégén tartottak nyitva és a gyógyvizes medencéiket nem lehetett használni. Viszont május 29-től már a szabadtéri gyógymedencék is a látogatók rendelkezésére állnak.

Bükfürdő Thermal & Spa – május 29-én nyitnak és egyből egész nagy választékot kínálnak a gyógyvizes medencékből. Ez azt jelenti, hogy a Szent Kelemen medencét, a 7/1-es medencét, a Szív medencét és a Négy Évszak medencecsoport két büki gyógyvizes medencéjét is használhatják majd a vendégek.

Bükfürdő gyógyfürdőCsokonyavisontai Gyógyfürdő – május 23-án megnyitottak és a vízforgatós medencéket gyógyvízzel töltik.

Igali GyógyfürdőIgalon május 29-től fogadnak újra vendégeket. A jó hír az, hogy megoldották a gyógyvizes medencék beüzemelhetőségét. Azaz a két félig fedett medence, valamint a belső udvari medence is használható lesz.

Igal termálfürdő gyógymedenceLenti Termálfürdő – május 29-én nyitnak és egyelőre a töltő-ürítő rendszerű gyógyvizes medencék nem lesznek elérhetők, viszont a szabadtéri Hidro medencét gyógyvízzel fogják tölteni.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő – június 12-tól várják újra a fürdőzőket és többek között a félig fedett gyógymedence szabadtéri részét is megnyitják.