• Két évvel ezelőtt a tönkrement medencék miatt nem tudták megnyitni a Letenyei Termálfürdő.

  • Idén pedig a koronavírus-járvány húzta keresztül a számításaikat.

A Zala megyében található Letenyén 2003 óta működik egy termálfürdő. A nyári szezonban üzemelő létesítményben nagymedence, ülőmedence, gyermekmedence és tanmedence áll a vendégek rendelkezésére – már, amikor működik a termálfürdő.

A 2017-2018-as téli időjárás jelentősen megrongálta a fürdő medencéit. Nemcsak a csempék szorultak cserére, hanem a medencék szerkezete is károsodott, a tanmedencéből még a víz is szivárgott. Emiatt 2018 tavaszán hirtelenjében több tízmillió forintot kellett volna előteremtenie a városnak, de ezt nem tudták finanszírozni és központi támogatásban sem részesültek. Így 2018 nyarán a fürdő és a hozzá tartozó kemping is zárva maradt.

Ezután saját forrásból apránként kijavítottak minden hibát és tavaly június 15-én újra megnyithatta kapuit a Letenyei Termálfürdő, ami egész nyáron üzemelt. Idén viszont a koronavírus-járvány húzta keresztül a számításaikat.

Mint szabadtéri fürdő, ugyan megnyithatnának, azonban a szigorú intézkedések, – kevesebb beengedhető vendég, a higiéniai előírások betartásához kapcsolódó extra költségek – valamint az önkormányzat csökkenő adóbevételei miatt erre idén nem kerül sor. Farkas Szilárd polgármester által hozott határozat szerint 2020-ban a fürdőhöz kapcsolódó kemping is zárva marad. Ugyanakkor 5 millió forintot biztosítottak arra, hogy a kisebb karbantartások, felújítások elvégezhetők legyenek a kényszerű üzemszünet idején.

Letenyei termálfürdőMagyarán az történt, ami Kapuváron, a várhatóan visszaeső bevételek és a növekvő költségek miatt egyszerűen nem jött ki a matek, nem lett volna rentábilis a termálfürdő működtetése. Egy kisebb és alapvetően azért nem a turizmusból élő település pedig most nem engedheti meg magának, hogy egy veszteséges fürdőt üzemeltessen.

Kár a Letenyei Termálfürdő idei szezonjáért, hiszen az elmúlt években kedvező áron biztosítottak fürdőzési lehetőséget. Tavaly egy felnőtt belépő csak 1300 forintba, nyugdíjasoknak és 14-18 év közöttieknek 900 forintba, 14 év alattiaknak 700 forintba került. Ráadásul a kempingjük is nagyon kedvező árakkal dolgozott.