• Több tízmillió forintba kerülne, hogy a strandszezonra rendbe tegyék a letenyei fürdőt.

  • Állami támogatás nélkül ezt nem tudja finanszírozni az önkormányzat.

Zala megyében, azon belül a horvát határ mellett található a négyezer lakosú Letenye, ahol 2003 óta egy termálfürdő is működik. Azonban a nyaranta üzemelő fürdő idei szezonja veszélybe került.

A Zalai Hírlap írta meg, (itt olvashatja a teljes cikket) hogy a téli hideg idő jelentős károkat okozott a fürdőben. A medencéket borító csempék felének elengedett a ragasztása, a gyermekmedence medencetere felfagyott, de a medencék betonszerkezetei is sok helyen felújítást igényelnének, a tanmedencéből pedig elszivárog a víz.

Letenyei termálfürdőFarkas Szilárd polgármester a megyei napilapnak elmondta, hogy a kalkulációjuk szerint nagyjából 30 millió forintot igényelne az, hogy elkezdhessék a strandszezon, viszont jelenleg 6 millió forintnál többet semmiképpen nem tudnak erre fordítani. Ezért most valamiféle gyors állami támogatásban reménykednek, a Magyar Turisztikai Ügynökséghez egy pályázatot is benyújtottak. Amennyiben nem sikerül plusz forráshoz jutni, akkor idén nem tudják megnyitni a termálvizű strandot.

Kár lenne a kieső szezonért, mert a környékbelieknek jó fürdőzési, kikapcsolódási lehetőséget jelent nyaranta a strandfürdő. A létesítményben egy úgynevezett nagymedence, egy gyermekmedence, továbbá ülő- és tanmedence állt a vendégek rendelkezésére. A vízellátást pedig a kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos vizű termálkút biztosította. A fürdő jegyárai mindig is kifejezetten kedvezőek voltak. A tavalyi szezonban például egy felnőtt belépőjegy 1200 forintba, a nyugdíjas napijegy pedig 900 forintba került.