• Utoljára 2017 nyarán volt nyitva a Zala megyében található termálfürdő.

  • Az újbóli nyitás alkalmából egy napig ingyenes a belépés a fürdőbe.

A 2003 óta működő Letenyei Termálfürdőt nagyon megviselte a 2017-2018-as téli időjárás. A medencéket borító csempék felének elengedett a ragasztása, károsodott a medencék betonszerkezete, a tanmedencéből pedig szivárgott a víz.

Mindez akkora beruházást igényelt volna, amit hirtelenjében nem tudott előteremteni a tulajdonos önkormányzat, emiatt tavaly a fürdőt és a hozzá tartozó kempinget sem nyitották meg. Szerettek volna állami forráshoz jutni a felújításhoz, de nem jártak sikerrel. Viszont veszni sem akarták hagyni a termálfürdőt, ezért a város végül saját forrásból állt neki a felújításnak.

Ezzel el is készültek és június 15-én meg is nyitják a fürdőt, ahol nagymedence, ülőmedence, tanmedence és gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére. Letenye honlapján már a belépők árait is közzétették, ezek alapján minimálisan emelkedtek az árak. Például két éve egy felnőtt belépő 1200 forint volt, most 1300 forint, a gyermekjegy ára pedig 650 forintról 700 forintra nőtt. Ugyanakkor a nyugdíjas jegy ára 900 forint maradt.

Letenyei termálfürdőA Zalai Hírlapnak Farkas Szilárd polgármester elmondta, hogy azért akadnak majd további feladataik is, ugyanis a fürdő kempingjéhez tartozó faházak egy része annyira tönkrement, hogy le kell bontaniuk. Jövőre ezek helyet szeretnének újakat építeni. A napilap ír arról is, hogy szombaton, a nyitás napján ingyenesen látogatható a Letenyei Termálfürdő, ami idén várhatóan augusztus 31-ig üzemel.