• A Flóra Termálfürdő idei megnyitása csak a pénzt vinné, ezért inkább zárva tartják és a felújításra koncentrálnak.

  • Március közepe óta tart zárva a kapuvári fürdő.

Az elmúlt napokban egyre több strandnyitásról tudtunk beszámolni Budapest, Pest megye és az ország többi része kapcsán is. Néhány fürdő esetében azonban még mindig nincs nyitási időpont és most az egyik Győr-Moson-Sopron megyében található termálfürdő kapcsán ki is derült, hogy 2020-ban erre már nem is érdemes várni. Kapuváron ugyanis osztottak szoroztak és arra jutottak, hogy nem éri meg idén megnyitni a fürdőjüket.

A kapuvári Flóra Termálfürdő 1981 óta működik, eleinte csak egy nagy úszómedencéjük volt, majd még a 80-as években további termálmedencékkel, később fedett részleggel bővült a fürdő.

Idén március 17-én eredetileg az előre meghirdetett karbantartás miatt zártak be, de az időközben komolyabbá váló járványhelyzet oda vezetett, hogy azóta sem nyitottak ki. Hámori György, kapuvári polgármester ennek kapcsán a következőket írta:

A tulajdonos önkormányzat képviseletében az üzemeltetővel alaposan megtárgyaltuk a strandnyitást. Úgy határoztunk, hogy felelősségteljes szervezetekként az előírt biztonsági intézkedések legapróbb hiányát sem engedhetjük meg. Ezek betartása viszont jelentős pénzügyi veszteséggel járna. Ezért közösen úgy döntöttünk, hogy az idei szezonban nem nyit ki a kapuvári fürdő, viszont a kalkulált veszteséget a strand felújítására fordítjuk.

A Kisalföld cikkéből kiderült, hogy az idei évre egy fejlesztést terveztek a fürdőben, aminek neki is kezdtek, de a koronavírusos helyzet felülírta a korábbi elképzeléseket. A város költségvetését érintő intézkedések miatt ugyanis a fejlesztés későbbre halasztásáról kellett dönteniük.

Flóra Termálfürdő KapuvárElvileg megnyithatnák a szabadtéri részt, viszont csak korlátozott kapacitással és valószínűleg a fő vendégkörüket jelentő 65 év felettiek is a megszokottnál kisebb létszámban látogatnának el hozzájuk. Emiatt biztosan nem lenne akkora bevételük, ami fedezné a működtetés költségeit.

Egy több millió forintos veszteség pedig hátrányosan érintené a tervezett fejlesztéseiket is. Így az idei évet inkább elengedik és a fürdő felújítására, fejlesztésére koncentrálnak, mert ennek több értelmét látják.