• A Budapest Gyógyfürdői Zrt. öt fürdőt nyit meg május 30-án, de ettől a naptól lesz látogatható az Aquaworld strandja is.

  • Június közepéig nyit a Pünkösdfürdői Strand is.

Két héttel a vidéki lazításokat követően a fővárosban és környékén is eltörölték a kijárási korlátozásokat. Ez érinti a szabadtéri fürdőket is, amelyek így Budapesten és Pest megyében május 18-tól kezdődően elvileg megnyithatják kapuikat.

Korábban a legtöbb fővárosi fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nél kicsit pesszimista, július elejei nyitással kalkuláltak. Azonban a május közepi lazítás miatt szerencsére előbbre tudták hozni az első strandnyitásokat.

Ez első körben a nagy szabadtéri területtel rendelkező fürdőket érinti. Magyarán május 30-án a következő fürdők nyitnak meg: Római Strandfürdő, Csillaghegyi Strandfürdő, továbbá a Palatinus, a Paskál és a Pesterzsébeti fürdők strandi része. A hidegvizes Pünkösdfürdői Strandot legkésőbb június 15-én nyitják meg.

Pünkösdfürdői strandfürdő

Már lehet azt is tudni, hogy az Aquaworld élményfürdőt mikor nyitják meg. Erre több lépcsőben kerül sor. Első körben a komplexumhoz tartozó Oriental Spa Fitnesz részleget nyitják ki, méghozzá május 22-én. Rá egy hétre, május 29-én nyit az Oriental Spa wellnesz és a hotel. Az Aquaworld strandi részét 30-án nyitják ki, ami 25 méteres úszómedencét, két gyermekmedencét, kültéri élménymedencét foglal magában. A strand 8-tól 18 óráig lesz nyitva.

Ami érdekes, hogy van már egy dátum az Aquaworld élményfürdő belső medenceterének a nyitására is: június 13.

Frissítés: előreláthatólag június 22-én nyitják meg a Dagály Fürdőt!

Arról, hogy milyen szabályokat kell betartaniuk a fürdőknek, ide kattintva olvashat.