• Az egyik fürdőnél április közepén még úgy látták, hogy idén nem lesz nyitás.

  • Ma bejelentették, hogy mégiscsak nyitnak.

  • Örülhetnek a paksi, csornai, magyarhertelendi, lenti fürdő kedvelői is.

Napról napra tudjuk bővíteni a vidéki strandnyitások dátumát összegyűjtő cikkünket és már több Pest megyei strand nyitásának idejét is közzétették. Ezen a téren azért gyorsan történtek az események, elég csak arra gondolni, amit majdnem pontosan egy hónappal ezelőtt írtunk a paksi Ürgemezei Strandról. A város polgármestere akkor azt közölte, hogy várhatóan az idei szezonra nem nyitják ki a hárommedencés szabadtéri fürdőt. Meghagyta ugyan a nyitás elvi lehetőségét, de akkortájt ez tényleg nem tűnt valószínűnek.

Ma viszont Szabó Péter, Paks polgármestere azt a jó hírt közölte, hogy mégiscsak nyitnak. Elkezdték a strandfürdő felkészítését a nyitásra, de az is biztos, hogy a hatályos szabályozásnak megfelelően náluk is lesznek majd korlátozások. A nyitás pontos dátumát néhány napon belül teszik közzé. (Frissítés: július 10-én nyitják ki a strandfürdőt)

A Győr-Moson-Sopron megyei Csornán működő termálfürdő esetében viszont már konkrét dátumot is lehet tudni: június 13-án tervezik a nyitást. Ez azt is jelenti, hogy a csornai fürdő szezonját viszonylag kevéssé írta felül a járványhelyzet, hiszen amúgy is csak júniusban szoktak nyitni és a nyári hónapokban várják a fürdőzőket.

A Hertelendi Termálfürdő szabadtéri medencéi és vendéglátó egységei május 29-től állnak majd a vendégek rendelkezésére. Egy jó lehetőségre is felhívják a SZÉP Kártyával rendelkezők figyelmét: a május 30-án lejáró egyenlegekből ugyanis akár fürdőbelépő, fürdőbérlet is vásárolható, amit idén december 20-ig lehet felhasználni.

Az osztrák határ közelében található Hegykői Termálfürdő nyitása május 22-én várható, a gyógyászati kezelések pedig május 25-től veszik kezdetüket. Ezzel párhuzamosan a fürdőhöz tartozó kemping és apartmanok is nyitnak.

Hegykő termálfürdő

Jó hír, hogy nyit a Zala megyei Lenti Termálfürdő is, méghozzá május 29-én. A szabadtéri medencék közül megnyitják a vízforgatós medencéket, azaz a hidro medencét (amit gyógyvízzel fognak feltölteni), a tanmedencét, az úszómedencét, a gyerekpancsolót és a beach medencét. A töltő-ürítős medencéket, a fedett részleget nem nyitják meg, valamint a medencék élményelemei sem lesznek bekapcsolva.

Ennek kapcsán érdemes a Lenti Tv videóját is megnézni, mert további információkat is elmond a fürdő igazgatója: