Jó egy hónapja még pesszimista forgatókönyvnek tűnt a Magyar Fürdőszövetségnek az a prognózisa, hogy 2-2,5 hónapig is eltarthat járványhelyzet. Ez ugyanis azt jelentette, hogy nyárig biztosan zárva lesznek a fürdők. Azonban ahogy haladunk az időben, ez már lassan inkább az optimista verziónak tűnik.

Amennyiben nagyon elhúzódik a koronavírusos helyzet, az főleg a kisebb és/vagy szezonális üzemeltetésű fürdőket érintheti hátrányosan. Hiszen sokuknak akkor sem éri meg majd kinyitni, ha a nyár folyamán enyhül valamelyest a járványveszély.

Szabó Péter, Paks polgármestere a héten arról beszélt, hogy a legvalószínűbb forgatókönyv szerint már nem is tervezik idén az Ürgemezei Strandfürdő megnyitását. A szezonális strandfürdő népszerűnek számít Pakson és a könyékén, tavaly 32 ezer vendéget fogadtak.

Azért a járványhelyzet rohamos javulása esetére nyitva hagyta a polgármester a strand esetleges megnyitásának a lehetőségét, akár még a nyár közepén is. Ugyanakkor azért ez tényleg csak egy elképesztően kedvezővé váló helyzetben jöhet szóba, hiszen a strand 2020-ra tervezett üzemeltetési költségét már át is csoportosították, miután az önkormányzat idén nem számíthat bevételre a gépjárműadóból, ami 81 millió forint kiesést jelent Paks számára.

Ürgemezei Strandfürdő

Az Ürgemezei Strandfürdőben három medence található: egy 26-28 Celsius-fokos vízzel töltött úszómedence, egy 28-30 Celsius-fokos élménymedence, valamint egy 30-32 Celsius-fokos vizű pancsolómedence. A paksi strandfürdő a kedvező árairól is ismert volt, hiszen például a tavalyi szezonban egy felnőtt belépő mindössze 1040 forintba, a diák- és nyugdíjas belépők pedig 725 forintba kerültek. A nyár folyamán pedig több programot is rendeztek a strandfürdőben.

A TelePaks Tv tudósítását itt nézheti meg: