• Egy friss videó szerint jól halad a Miskolctapolcai Strandfürdőhöz kapcsolódó új élményfürdő építése.

  • A héten a fürdőfejlesztés koordinálására egy miniszteri biztost is kineveztek.

Nemrég arról írtunk, hogy nem állt le a debreceni Aquaticum Strandfürdő fejlesztése. A szabadtéri strandot érintő beruházás lassan már a végéhez közeledik, reméljük a járványveszély enyhül és még idén megnyithatják a létesítményt.

Folyamatban van egy másik jelentős fürdőfejlesztési projekt is, méghozzá Miskolctapolcán, ahol a strandfürdőhöz kapcsolódóan alakítanak ki egy hatalmas wellness fürdőt. Ez lesz tulajdonképpen a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésének második üteme.

Az első ütemet még 2015-ben adták át és azóta a létesítményben szezonálisan egy úszómedence és egy családi medence működik. A fedett fitnesz-wellness részleg pedig alapesetben egész évben használható, de nyilván a koronavírusos helyzet miatt most az is zárva tart.

A második ütem alapkövét tavaly májusban tették le. Az új élményfürdő öt, ellipszis alakú épületből fog állni, s ezek mindegyike különböző funkciót kap. Az egyes épületekben pezsgőmedence, élménymedence, csúszdás medence, gyermekmedencék és vendéglátóegységek is helyet kapnak. Ráadásul kültéri medencéket is kialakítanak.

Miskolctapolca fürdőkomplexum

A beruházás költsége megközelíti a 13 milliárd forintot, amit egy állami támogatás révén tudnak megvalósítani Miskolctapolcán. A koronavírusos helyzet, illetve egészen pontosan annak a gazdasági vonatkozásai azért mostanában minden nagy beruházást kérdőjelessé tesznek, ugyanakkor úgy tűnik, hogy a miskolctapolcai fürdőépítési projektet ez nem érinti.

Erre utal, hogy a héten Kiss János személyében egy miniszteri biztos neveztek ki, aki kifejezetten a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős. A feladatai közé tartozik a fürdőfejlesztéssel kapcsolatos feladatok koordinációja, a költségvetési források biztosítását szolgáló döntések előkészítése és végrehajtása, valamint az együttműködés a turizmusért felelős miniszterrel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel.

A beruházás valóban szépen halad, ami abból a videóból is látszik, amit Kovács Ferenc tett közzé a Miskolc és Én Facebook csoportban. A felvétel az építkezésen dolgozó egyik toronydaruból készült és ide kattintva tudják megnézni.