• Hamarosan kezdetét veszi a hatalmas miskolctapolcai élményfürdő építése.

  • Ezzel párhuzamosan az őspark és a csónakázótó is megújul.

Ma rakták le a Miskolctapolcai Strandfürdő melletti új wellness- és élményfürdő alapkövét. Ez lesz az egyik legnagyobb hazai fürdőfejlesztés, hiszen 12,7 milliárd forintot fordítanak rá, döntően állami támogatásból.

Az MTI kiadott ma egy hírt ennek kapcsán, de igazából ez a fürdőt illetően az égvilágon semmi újdonságot nem tartalmaz ahhoz képest, amit az év elején már megírtunk. Azaz a leendő élményfürdő öt, ellipszis alakú épületegységből fog állni, amelyek mindegyikének különböző funkciója lesz. Így az egyes épületekben sakkmedence, pezsgőmedence, élménymedence, csúszdás medence, gyermekmedence is helyet kap. Mindezek mellett új kültéri medencék is épülnek.

Az MTI hírében az szerepel, hogy a fürdőt várhatóan már jövőre átadják. Ehhez képest a közbeszerzési kiírásban az áll, hogy a kivitelezőnek két éve van felhúzni az élményfürdőt. Az építkezés hatalmas volumene miatt azért ez az utóbbi, azaz 2021-es átadás tűnik valószínűbbnek.

Miskolctapolca fürdőkomplexumAmi viszont tényleg újdonságként hangzott el a mai alapkőletételen, hogy a fürdőépítés mellett – több mint 600 millió forintból – megújul a Miskolctapolca Barlangfürdő melletti őspark, a hozzá kapcsoló sétányokkal, és a csónakázótóval együtt.

Miskolctapolca csónakázó tóA fenti fürdőfejlesztés megvalósulása után Miskolc és a városrészének számító Miskolctapolca hatalmas fürdőkínálattal fog rendelkezni. Hiszen a megyeszékhely üdülőhelyén három fürdő – Miskolctapolca Barlangfürdő, Miskolctapolcai Strandfürdő és az új élményfürdő – áll majd a vendégek rendelkezésére. Ráadásul Miskolcon egy további termálstrand, a Selyemréti Strandfürdő is működik, ahol nemrég valósult meg egy jelentős beruházás.

A miskolci városvezetés úgy kalkulál, hogy a most kezdődő fürdőfejlesztés – ami tulajdonképpen a strandfürdő bővítésének második üteme – éves szinten 280 ezer új látogatót vonz majd Miskolctapolcára.