• Az utolsó simítások zajlanak a Ceglédi Gyógyfürdőben, ahol hamarosan kezdeték veszi a strandidény.

  • A fürdő fejlesztésére összesen 80 millió forintot költött a tulajdonos önkormányzat.

Bár az elmúlt napok időjárása alapján ezt nem érezni, de azért hamarosan itt a strandszezon. A Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont esetében a strandfürdői részt idén május 25-én, az aquaparkot június 8-án nyitják meg, s mindkettő szeptember elsejéig üzemel.

Idén több kisebb, de fontos fejlesztést valósítanak meg a termálfürdőben. Ezek közé tartozik, hogy felújították a fürdőépület homlokzatát, bővítették a játszóteret és tornaparkot alakítottak ki. Mindezek mellett a fürdőhöz tartozó apartmanpark és kempingbe a múlt héten új, akár 6-7 fő befogadására is alkalmas mobilházakat telepítettek.

A helyi televízió mai felvételei alapján már a végéhez közeledik a fürdő felkészítése a szezonra, jelenleg a csúszdapark medencéin zajlik a csempeburkolatok cseréje. Takáts László, ceglédi polgármester elmondta, hogy az idei fejlesztésekhez 80 millió forintot biztosított a város.

Idén egyébként egy új jegytípust is bevezetnek, amit június 8. és szeptember elseje között lesz elérhető. Akkor érdemes megvásárolni, ha két négytagú család egyszerre érkezik a fürdőbe. A hétköznapokon megváltható jegy a gyógy- és strandfürdőbe, valamint az aquaparkba egyaránt érvényes és a 8 fő részére 19 990 forintba kerül. Ha jól számoljuk, akkor ezzel a jegytípussal négyezer forintot lehet spórolni.

Itt megnézheti a helyi televízió tudósítását: