• 2018 ősze óta zárva volt a termálvizes strandfürdő az úszómedence felújítása miatt.

  • A mai naptól nemcsak a Selyemréti Strandfürdőben, hanem a Miskolctapolcai Strandfürdőben is elkezdődött a szezon.

Már márciusban lehetett látni, hogy jó ütemben halad a miskolci Selyemréti Strandfürdőben zajló beruházás és tartható a májusra ígért nyitás. Nos, ez olyannyira sikerült, ma május elsején déli 12 órakor meg is nyitották a fürdőt. Kár, hogy az időjárás nem volt ma kedvező.

A tavaly novemberben kezdődött munkálatok az 50 méteres úszómedencét és a kiszolgáló létesítményeket érintették. Ugyan néhány évvel ezelőtt már történt egy jelentősebb felújítás a Selyemréti Strandfürdőben, viszont az pont ezt a medencét nem érintette. Most annyi történt, hogy elbontották a régi elavult úszómedencét és a helyére egy teljesen újat építettek, új gépészettel és a régi légsátras fedés helyett egy merevvázas, nyárra megnyitható megoldást alakítottak ki. A medence mostantól akár versenysportra és utánpótlástornák rendezésére is alkalmas.

Mától az új úszómedence mellett az ülőmedence, a dögönyözőmedence, a tan- és tornamedence, továbbá a gyermek- és csúszdamedence is használható. Egy felnőtt belépő 1900 forintba, a gyermek, diák és nyugdíjas jegy pedig 1550 forintba kerül.

Selyemréti Strandfürdő MiskolcApró érdekesség, hogy a fürdőt régen villanytelepi strandfürdőként is emlegették. Ennek a magyarázata az, hogy az 1927-ben megnyitott strand medencéinek vizét eleinte a közeli – villamosközlekedéshez egyenáramot előállító – villanytelep hulladékhőjével melegítették. Ez a különleges megoldás az 1950-es években ért véget, amikor termálkutat fúrtak és azóta is az ebből feltörő termálvízzel látják el az egész évben nyitva tartó strandfürdőt.

Május elsején egyébként nemcsak a Selyemréti Strandfürdő nyitotta meg a kapuit, hanem a Miskolctapolca Strandfürdő szabadtéri része is. Mától az 50 méteres szabadtéri úszómedence használható, a családi medence nyitására pedig még május 26-ig kell várni. Az idei nyári szezonban a strandi teljes árú napijegy 1650 forintba, a gyermek, diák és nyugdíjas belépő 1450 forintba kerül.

Miskolctapolcai strandfürdő