• A Miskolctapolca Barlangfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő mellett a vendégek hamarosan újra birtokba vehetik a Selyemréti Strandfürdőt.

  • A terveknek megfelelően halad a fürdő felújítása.

Tavaly november elején zárta be kapuit a miskolci Selyemréti Strandfürdő. Ekkor kezdődött el ugyanis egy 1,7 milliárd forint értékű beruházás, aminek eredményeképpen teljesen megújul az 50 méteres úszómedence, valamint bővítik és felújítják a kiszolgáló épületeket, az öltözőket és a zuhanyzókat.

A fürdőben 2008 és 2013 között már történt egy komolyabb beruházás, de az akkori munkálatok az úszómedencét nem érintették. Viszont a medence állaga az elmúlt években annyira leromlott, hogy már az üzembiztos működtetése is kérdésessé vált. A felújítás után már nem a korábbi légsátras megoldást fogják alkalmazni az úszómedencénél, hanem merevvázas rendszert építenek, s ennek a falai a nyári időszakban elbonthatók lesznek.

Tavaly 2019 májusi nyitást ígértek és úgy tűnik, hogy a terveket tartani is tudják,  a Minap.hu cikke szerint ugyanis április végén megtörténik a fürdő üzemi átadása, ami azt jelenti, hogy elvileg már semmi nem állhatja útját a május elsejei nyitásnak. Lassan már a medencék csempézésével is végeznek, a nagyobb feladatok közül pedig már csak az új gépház befejezése van hátra.

Selyemréti Strandfürdő MiskolcA 3,5 hektáros területen fekvő Selyemréti Strandfürdőben 6 medence áll majd a vendégek rendelkezésére. Ezek között csúszdás medence, tanmedence, pezsgőfürdős élménymedence és gyermekmedence is található.