• Az új élményfürdő öt különálló egységből fog állni, amelyek mindegyike eltérő funkciót tölt be.

  • Külön részlege lesz a tiniknek és a kisgyerekeknek is.

A Miskolctapolcai Strandfürdőt 2015-ben nyitották meg újra. A létesítményben a nyári szezonban egy úszómedence és egy családi medence működik, a fedett fitness-wellness részleg pedig egész évben nyitva tart. Már a strand újbóli nyitásakor szó volt arról, hogy később egy élményfürdővel is bővül a strand.

A második ütem építése pár évet csúszott, de tavaly ősszel bejelentették, hogy egy több mint 12 milliárd forintos állami támogatásnak köszönhetően meg tudják valósítani a beruházást. Most egy lépéssel közelebb került a fürdőépítés, ugyanis eredményt hirdettek a közbeszerzésen, ez alapján a fürdő második ütemét a Peka Bau 2000 Kft. építheti. Országos szinten is ez lesz az elmúlt évek egyik legnagyobb fürdőfejlesztése.

Az új fürdő öt, ellipszis alakú egységből fog állni, amelyek mindegyikének eltérő funkciója lesz, de egymással is kapcsolatban állnak. Ezek a következők:

– Az 1-es ellipszis földszinti főbejárata majd az Aradi sétányról nyílik. Pinceszintjén a személyzeti öltöző, gépészet műhely és egyéb szociális helyiség került kialakításra. Az emeleti részén irodákat alakítanak ki.

– A 2-es ellipszis földszintjén egy 500 adagos konyha kap helyet, látványkonyhával, amelynek pinceszintjére az öltöző kerül.

– A 3-as ellipszis a fő fürdőcsarnok, pinceszintjén található az összes uszodatechnikához szükséges berendezés, elektromos, gépész helyiség. Sakkmedence, pezsgőmedence, élménymedence, wellnessmedence épül a beltérben, valamint egy kültéri medencéje is lesz.

– A 4-es ellipszis a tiniknek épül: 3 csúszdával ellátott medencét és egy élménymedencét foglal magában.

– Az 5-ös ellipszis a legkisebb gyerekek igényeit szolgálja majd ki: 2 kültéri gyermekmedencével, vizes játszótérrel kiegészítve.

– Az  ellipsziseket összekötő nyaktagokban kávézó, vizes blokkok kapnak helyet. Az épületen belüli közlekedés monolit vasbeton lépcsőkkel, és liftekkel kerül megoldásra.

A pályázati kiírás szerint a fürdő építésére két éve lesz a kivitelezőnek. Ez azt jelenti, hogy ha még idén tavasszal nekigyürkőznek a feladatnak, akkor 2021 első felében nyithat meg az új miskolctapolcai fürdő.

Miskolctapolca fürdőkomplexum