• Bár a májusi nyitás most nem tűnik valószínűnek, de nem állt le a debreceni Aquaticum strandfürdő építése.

  • Egy hazai cég éppen egy élményelemet telepít a fürdőben.

A debreceni Aquaticum strandfürdőnek a 2017-es volt az eddigi utolsó szezonja. Ezt követően ugyanis bezárták a fürdőt, hiszen kezdetét vette az 1932 óta üzemelő strand teljes körű átépítése. A 8,5 milliárd forintos beruházás révén egy 15 medencéből álló, összességében 5600 négyzetméter vízfelületű, szezonálisan üzemelő strand jön létre.

A nyitást eredetileg idén májusra tervezték, de nyilván a koronavírusos járványhelyzet most alaposan felülírhatja a terveket. Mindenesetre, ha kis csúszással is, de remélhetőleg még idén birtokba vehetik majd a vendégek a hatalmas strandfürdőt.

Az építkezés ugyanis nem állt le. Legutóbb februárban írtunk a strandfejlesztésről, akkoriban készült el a létesítmények különleges üveghomlokzata, amit egy cseh cég gyártott. Néhány nappal ezelőtt pedig az Eleven Kft. posztolta a Facebook oldalán, hogy már javában folyik a fürdőben a steampunk stílusú vizes attrakció telepítése és egy képet is mutattak a léghajó vázáról.

Az Eleven Kft. termékeivel egyébként már találkozhattak az Aquaticum strandfürdő látogatói. A honlapjukon lévő referenciák szerint 2012 és 2017 között a gyerekmedencében használt King élményelemeket az Eleven Kft. biztosította.


Érdemes megnézni a fürdőfejlesztésről készült látványterves videót is. Ugyanakkor ezen egy olyan épület is látszik, ami nem része a mostani fejlesztésnek. Az Aquaticum élményfürdő épülete és a strandfürdő közötti részre ugyanis távlatilag egy újabb szálloda építését is tervezik. A videón ezt strand hotelként említik.