• Látványos videót mutattak be az épülő 15 medencés debreceni strandfürdőről.

  • Már az üveghomlokzat is a helyén van.

2017 nyarán használhatták utoljára a vendégek a debreceni Aquaticum strandfürdő medencéit. Ezután kezdetét vette a termálstrand teljes körű átépítése. Már látszik a munkák vége, a legfrissebb hírek szerint májusra ígérik a nyitást.

Hatalmas szabadtéri fürdőről lesz szó, hiszen 15 medencét alakítanak ki, amelyeknek a teljes vízfelülete meghaladja az ötezer négyzetmétert. A strandfürdő várhatóan a tágabb értelemben vett strandszezonban, azaz májustól szeptember közepéig fog működni.

A strandfürdő a látványterveken nagyon jól mutat, viszont az építkezés vége felé haladva már látható, hogy “élőben” sem fog rosszabbul kinézni. A fürdő különleges üveghomlokzatát gyártó cseh cég megbízásából készült videó is ezt mutatja. Maga az üveghomlokzat is egyedi megoldás, a cég erről azt írta a Facebook oldalán, hogy ez volt az eddigi egyik legnagyobb ilyen munkájuk.

Már ismertek a fürdő jegyárai is, sőt már akár bérleteket is lehet vásárolni az idén nyíló strandfürdőbe. A helyi lakosoknak a jegyek és a bérletek árából is kedvezmény nyújtanak. Egy jegyért, illetve bérletért amúgy minden strandi szolgáltatás elérhető lesz, tehát például a csúszdák használatáért sem kell majd ezen felül külön díjat fizetni.