• Papucs nélkül be sem engedik a vendégeket a strand területére.

  • Belépőjegyeket majd csak online lehet vásárolni.

  • A gyógyászati kezelések újraindításáról még folynak a tárgyalások.

A budapesti fürdők nyitásáról nemrég már írtunk. Ma pedig újabb részletek derültek ki ezzel kapcsolatban a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) által működtetett létesítményeket illetően.

A sorban állás elkerülése érdekében fontos változás lesz az eddig megszokottakhoz képest, hogy a belépőket kizárólag a BGYH hamarosan megújuló online felületén lehet majd megvásárolni. A fürdők területén pedig kizárólag bank- vagy feltöltőkártyával lehet fizetni.

Új szabályok is életbe lépnek mind a látogatók, mind a munkavállalók érdekében. Fontos változás, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ rendelete korlátozza a fürdők egyidejű befogadóképességét, amely a korábbi évek gyakorlatához képest kevesebb egyidejű bent tartózkodást tesz lehetővé. A szabad férőhelyek száma – a parkolókhoz hasonlóan – mind a bejáratnál, mind a strandok honlapján feltüntetésre kerül.

A medencék egyidejű befogadóképességének korlátozása szintén a látogatók érdekét védi. Ezt az úszó- és vízmesterek fokozottan ellenőrzik a jövőben. A medencék vizét az előírások szerint fertőtlenítik, minőségét két óránként ellenőrzik.

A belépéshez használt proxy órák minden használat után fertőtlenítésre kerülnek. A forgalmasabb látogatóterek (például beléptetés, közlekedőterek, vizes blokkok, mellékhelyiségek) legalább óránként, a medence-, illetve lépcsőkorlátok, vízbe jutást segítő eszközök 30 percenként kerülnek fertőtlenítésre.

Palatinus Strandfürdő strandidényAzon strandok területén, ahol egyéb szolgáltatások (például játszótér, sportpályák) üzemelnek, ott ezek legalább naponta kétszer kerülnek takarításra. A kölcsönözhető eszközök fertőtlenítése minden használat után megoldott. A vendégek részére a releváns pontokon alkoholos kézfertőtlenítő szer és helyes kézmosásról szóló tájékoztatók kerülnek kihelyezésre.

A munkavállalók biztonságának érdekében a fürdő területén működő pénztárosok, – ahol egyéb szolgáltatások megvásárlására lesz lehetőség – plexivel, illetve üvegablakkal elzárt módon, maszkban és kesztyűben végzik majd munkájukat. A takarítást végző személyzet számára megfelelő védőfelszerelés biztosított.

A helyzetre való tekintettel módosul a házirend is. Számos előírást (papucs használata, medencék használata előtti zuhanyzás) a házirend már korábban is rögzített. Most ezek fokozott betartására nyomatékosan felhívják majd a látogatók figyelmét. Papucs nélkül nem is engedik be a látogatókat a strandok területére!

A pénztárak előtt és a büféknél kötelező a védőtávolság betartása, melyet felfestett pontok segítenek.

A gyógyszolgáltatások igénybevételének lehetőségéről a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. megkezdte az egyeztetést a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel. Az információk ismeretében az érintett vendégeket legkésőbb 2020. május 30-ig tájékoztatják.