• A Csokonyavisontai Gyógyfürdő új tulajdonosa részleges újranyitásban gondolkodik; átadták a Balance Medical Centert; díjat nyert Zalakaros; nem kapott segítséget a fürdőágazat; fennmaradt törökfürdők; a termálvizes fürdőzés három hatása.

  • Itt a heti termálfürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A mögöttünk álló hét sem telt el események nélkül a hazai fürdők szempontjából. Akadtak jó és kevésbé kedvező hírek is. A jobbak közé tartozik, hogy a Csokonyavisontai Gyógyfürdő új tulajdonosa nekikezd a fürdő felújításának. Sőt, már azt is beharangozták, hogy részleges nyitást is terveznek.

A héten hivatalosan is átadták a Lenti Termálfürdő újdonságát, a Balance Medical Centert. Az eseményen elhangzott, hogy a zalai városban eltöltött vendégéjszakák száma az idei év első 10 hónapjában 80 százalékkal nőtt a 2021-es hasonló időszakkal összehasonlítva. Zala megyénél maradva: kihirdették a Virágos Magyarország verseny idei győzteseit és a díjazottak között ott van Zalakaros is.

Ezen a héten tovább rövidítették a Tamási Termálfürdő nyitvatartási idejét. Már csak a hét három napján tartanak nyitva. A tavaly novemberi tűzesetet követően még mindig nem üzemel a teljes fürdő és januártól a város cége veszi majd át a működtetését. Erről itt olvashat bővebben.

Apróbb változások történtek a Szigetvári Gyógyfürdőnél is, amelyek a wellness részleg üzemidejét, a medencés élményelemeket és az egyik szaunát érintik. Összességében nem vészesek ezek az intézkedések.

A hét egyik fejleménye, hogy kapott némi segítséget a turisztikai szektor. Azonban hamar kiderült, hogy a fürdőket ebből mintha kifelejtették volna. Nincs olyan eleme a turisztikai akciótervnek, ami a hazai fürdőágazatot pozitívan érintené. A Fürdőszövetség ezzel kapcsolatos állásfoglalását itt olvashatja.

A termálvizes fürdőzésnek van három olyan kedvező egészségügyi hatása, ami minden egyes termálfürdőben érvényesül. Itt olvashatja el, hogy melyek ezek.

Országszerte öt törökfürdő maradt fenn, ezekből jelenleg három üzemel, de talán jövőre már négyre nőhet a számuk. A hazai törökfürdőkről itt tudhat meg további információkat.

Friss hír, hogy az eddigiektől eltérő fürdőüzemeltetési modellben gondolkodnak Miskolcon. Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy bérbe adnák a létesítményeket.

Olvassa el az előző heti fürdős hírösszefoglalónkat is.