• A közelmúltban került új tulajdonoshoz a Somogy megyei Csokonyavisontán található gyógyfürdő.

  • Hamarosan kezdetét veszi a fürdő felújítása, de már azt is beharangozták, hogy részleges nyitást terveznek.

Szeptember első napjaiban írtunk arról, hogy sikeresnek bizonyult a Thermal-Fürdő Kft. értékesítésére kiírt pályázat. Ez a cég üzemelteti a nyár utolsó napján bezárt Csokonyavisontai Gyógyfürdőt. A tulajdonos önkormányzatnak nem volt elegendő forrása a gyógyfürdő működtetéséhez szükséges fejlesztésekhez, ezért a társaság eladása mellett döntöttek.

Többen is érdeklődtek a cég iránt, de végül a barcsi székhelyű – építőipari tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó – Bau-Lizéna Kft. nyújtott be egyedül érvényes pályázatot. A vételár 140 millió forintot tett ki.

Az önkormányzat által a tranzakció kapcsán kiadott közlemény szerint a vevő vállalta, hogy még az ősz folyamán megkezdni a fürdőfejlesztés első üzemét, ami mintegy 300 millió forint értékű beruházást jelent. A cégadatok szerint október 3-án már ténylegesen az új tulajdonoshoz került a Thermal-Fürdő Kft. A korábban említett Bau-Lizéna Kft. mellett ugyanakkor többségi tulajdonosként jelent meg a HAFE-Hungary Kft.

A fürdő Facebook oldalán a napokban röviden beszámoltak a fürdővel kapcsolatos friss fejleményekről. Ezek szerint hamarosan kezdetét veszi a gyógyfürdő felújítása és nemsokára álláshirdetéseket is közzétesznek.

Csokonyavisonta Gyógyfürdő

„Jó hírünk is lesz nemsokára, hamarosan részleges nyitást szeretnénk bejelenteni, hiszen Magyarország legjobb minősítésű termálvizét vissza kell adni a látogatóknak” – tették hozzá. Azt viszont egy újabb posztban jelezték, hogy ezen felül további információkat majd csak később fognak közölni.