• Ettől a héttől csak heti három nap látogatható a Tamási Termálfürdő.

  • Hétfőnként és keddenként már október eleje óta zárva tartottak.

A Tolna megyei Tamásiban működő termálfürdő október elsején állt át a rövidített nyitvatartásra. Akkortól kezdve hétfőnként és keddenként zárva tartottak. Szerdától vasárnapig üzemeltek, de a szaunavilág csak péntektől vasárnapig volt használható.

A mostani héttől kezdve viszont már csak péntekenként, szombatonként és vasárnaponként nyitják ki a fürdőt. Ezeken a napokon egy szabadtéri termálmedence, valamint részlegesen a szaunavilág áll a vendégek rendelkezésére. A beltéri medencék továbbra sem használhatók. A hét utolsó három napját illetően nem változott a nyitvatartási idő. Azaz pénteken és szombaton 14-től 20 óráig, vasárnap 14-től 19 óráig látogatható a fürdő.

A termálfürdő vesszőfutása akkor kezdődött, amikor tavaly november elsején tűz ütött ki az épület tetőszerkezetében. Bár viszonylag gyorsan – idén január 29-én – újranyitottak, de ez csak részleges nyitást jelentett, ugyanis a fedett részleg medencéit nem lehetett használni.

A tamási fürdővel kapcsolatos legutóbbi fejlemény az volt, hogy a létesítményt 2011 óta üzemeltető Aquaplus Kft.-vel közös megegyezéssel szerződést bontott az önkormányzat. December 31-ig még az Aquaplus működteti a termálfürdőt, majd január elsejétől az önkormányzati tulajdonú Tamási Vagyongazdálkodó Kft. veszi át ezt a feladatot. Az még erősen kérdéses, hogy január elsejétől nyitva lesz-e a fürdő, de a nyári időszakban mindenképpen szeretnék működtetni.

Nemrég a város polgármestere is beszélt a fürdő helyzetéről: