• Egyes medencéket érintő karbantartási munkák lesznek a következő hetekben a Bükfürdő Thermal & Spában, valamint a ráckevei Aqua Land Termál és Élményfürdőben.

  • Ez egyik esetben sem jár a teljes fürdő lezárásával.

A napokban írtunk arról, hogy két nagy fürdőkomplexum élményfürdő részlegében karbantartási munkákat tartanak. A gyulai AquaPalota esetében ez jelenleg is zajlik és majd szombaton nyit újra a fedett élményfürdő. A hajdúszoboszlói Hungarospához tartozó Aqua-Palace-nál pedig majd december 12. és 16. között lesz esedékes a leállás. Mindkettőnél igaz, hogy a fürdő többi része ebben az időszakban is a vendégek rendelkezésére áll.

Mindezeken felül az év hátralévő részében még szintén karbantartásra kell számítani a Vas megyei Bükfürdő Thermal & Spa, valamint a Pest megyei Ráckevén található Aqua Land Termál és Élményfürdő esetében. Ez Bükfürdőn és Ráckevén sem jár a teljes termálfürdő leállásával.

Bükfürdőn a jövő hét első három napján, azaz november 21. és 23. között zárva lesz a 14-es számú Aqua Fitness medence (lenti képen). Ezen felül majd közel egy hónap múlva, december 19. és 21. között – szintén hétfőtől szerdáig – zajlik majd az élménytér karbantartása. Ez a teljes élményteret, azaz a csúszdákat, élménymedencét, pezsgőmedencét, gyermekmedencét, Cápabarlangot, az élménytér öltözőit és a pihenőteret is érinti. A fürdő gyógyvizes medencéi ebben az időszakban is a vendégek rendelkezésére állnak. December 22-én, a téli tanítási szünet első napján már teljes kapacitással várják a fürdőzőket.

Bükfürdő Aqua Fitness medence

A ráckevei Aqua Land Termálfürdőben két medencénél burkolat helyreállító munkálatokat végeznek a következő héttől kezdődően. November 21-én, hétfőn a Caracalla medence vizét leengedik. Helyette a kültéri gyógyvizes medencét fogják feltölteni. A tervek szerint november 24-én, csütörtökön már ismét üzemelni fog a Caracalla medence. November 23-án, a szerdai szaunaest résztvevői a kültéri gyógyvizes medencét 20 órától éjfélig látogathatják.

November 28. és december 1. között a Vitál Központ termálvizes ülőmedencéjénél elvégzik a burkolat korrekcióját. A medence visszatöltésének tervezett időpontja december 2., péntek. Ebben az időszakban egyes jegytípusokra kedvezményt fognak biztosítani.