• Az egyik már kezdetét vette és péntekig tart, a másik majdnem pontosan egy hónap múlva lesz esedékes.

  • Ugyanakkor a karbantartási leállás idején sem maradnak egyéb fürdőzési lehetőség nélkül a vendégek.

A fürdők őszi karbantartási szezonja mostanra nagyjából már lecsengett. A legtöbb fürdőben szeptemberre és októberre időzítették a teljes, vagy részleges üzemszüneteket. Azonban két nagy élményfürdőben még hátravan egy rövidebb, öt napig tartó karbantartási leállás.

A Gyulai Várfürdőhöz tartozó AquaPalota élményfürdőben ez ma kezdődött. November 14. és 18. között tart zárva az élményfürdő és november 19-én, szombaton nyitnak újra. Ez a belépőjegyek terén nem jelent változást, hiszen az élményfürdő kiegészítő jeggyel látogatható. Illetve azok sem maradnak fürdőzési lehetőség nélkül, akik ezen a héten hétköznap látogatnak Gyulára, hiszen a Várfürdő többi – téli szezonban üzemelő – medencéje ezekben a napokban is a vendégek rendelkezésére áll.

Majdnem pontosan egy hónap múlva lesz egy hasonló karbantartási szünet a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexumban. Az Aqua-Palace fedett élményfürdőben ugyanis idén december 12. és 16. között esedékes a szokásos éves leállás. Ez szintén a hétfőtől péntekig terjedő időszakot érinti és majd december 17-én, szombaton nyitnak újra.

Itt ugyanaz igaz, amit Gyula kapcsán írtunk, azaz ettől függetlenül még látogatható a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő, illetve az Árpád Uszoda. Utóbbi kapcsán várható ugyan változás, de majd csak januártól.

Hajdúszoboszló Aqua Palace fedett fürdő

Kisebb, nem a teljes fürdőt érintő karbantartási munkák a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben is lesznek még az év végéig. November 14. és 18. között a szaunavilág, november 28. és december 12. között az íves gyógymedence, december 12. és 16. között a súlyfürdő medence nem fog üzemelni.