• A wellness részleg működési idejét, az élményelemeket és egy szaunát érintenek a korlátozások.

  • A gyógyfürdő többi része változatlanul üzemel.

A Dél-Dunántúlon, azon belül is Baranya megyében található Szigetvár kitűnő gyógyfürdővel rendelkezik, ahol minősített gyógyvíz áll a vendégek rendelkezésére. A Szigetvári Gyógyfürdő a működését érintő apróbb változtatásokról adott hírt.

„Köztudott, hogy a közelmúltban megemelkedett és a jövőben is tovább emelkedő költségek nehéz helyzetbe hozták/hozzák a hazai fürdőket. Mindezek ellenére a gyógyfürdőt és a tanuszodát a jövőben is nyitva szeretnénk tartani!” – írják.

A további zavartalan működés érdekében tehát takarékossági intézkedéseket hozott a gyógyfürdő. A finn szaunát, infraszaunát, jacuzzit, sószobát magában foglaló wellness részleg minden egyes nap 11 és 17 óra között üzemel. Az élményelemek nem működnek folyamatosan, hanem csak meghatározott időközönként. A tanuszodában lévő szaunát pedig nem üzemeltetik. Ezek a változások kedden léptek életbe.

A fürdő minden egyéb szolgáltatása a megszokott rendben működik. Egyébként azt kell mondani, hogy a fentiek teljesen elfogadhatónak számítanak a jelenlegi helyzetben. Más fürdőknél azért sokkal drasztikusabb lépéseket is láthattunk.

A Szigetvári Gyógyfürdő kifejezetten jó ár-érték arányúnak számít. A wellness használat nélküli egész napos felnőtt belépő 2600 forintba, diákoknak, nyugdíjasoknak 2100 forintba, gyerekeknek 1600 forintba kerül. A wellness részleg használatát is tartalmazó belépőért felnőtteknek 3400 forintot, diákoknak és nyugdíjasoknak 2500 forintot, gyerekeknek 2100 forintot kell fizetni. 14 óra után olcsóbb délutáni belépőket is kínálnak.

Szigetvári Termálfürdő

A szintén Baranya megyei Hertelendi Termálfürdő is kisebb változtatásokat vezetett be ettől a héttől kezdődően. Erről itt olvashat.