• Jövő héten bővül a somogyi fürdőkínálat; Hajdú-Biharban érdemes felkeresni az egyik kisebb gyógyfürdőt; szilveszteri éjszakai fürdőzések; gyógyvizes fürdőzés hatása a csontritkulásra.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

Egész sok olyan hír volt a héten, ami a hazai fürdőkhöz kapcsolódott. Szerencsére rossz hírek, tehát bezárással kapcsolatos bejelentések nem történtek. Sőt, kiderült, hogy december 16-án ismét megnyitja a kapuit az egyik Somogy megyei termálfürdő. Amikor a nyár utolsó napján bezártak, akkor nem hittük volna, hogy ilyen gyorsan rendezik a soraikat. Ez még úgy is nagyon jó hír, hogy egyelőre csak részleges nyitásról van szó.

Akik télen is előszeretettel használják a szabadtéri termálmedencéket, azoknak érdemes tudni, hogy Hajdúszoboszlótól nem messze most is nyitva tart az egyik kisebb gyógyfürdő. A vendégek akár gyógyászati kezeléseket is igénybe vehetnek. Ide kattintva tudhatja meg, hogy melyik fürdőről van szó.

A hét elején írtunk arról, hogy várhatóan jövő év március végéig nyitva tart a fővárosi Gellért Gyógyfürdő. Ez azért volt érdekes infó, mert már egy éve napirenden van, hogy valamikor bezárják a fürdőt. Ennek az az oka, hogy a szomszédos szállodával egyszerre történne a felújítása. Viszont a hotellel kapcsolatos munkák kezdete egyre csak tolódik, addig pedig a gyógyfürdő is nyitva tart. Pénteken derült ki, hogy mi állhat a késlekedés hátterében, ugyanis az Indotek Group túladott a Gellért Szállón.

Kevésbé kedvező hír, hogy a Hévíz és a Dortmund közötti járat kikerült a Wizz Air jövő évi menetrendjéből. Ugyanakkor még van addig idő, hátha jövő nyárig sikerül megállapodni a folytatásról.

Rendszeresen készülnek a gyógyvizek, illetve a fürdőgyógyászati kezelések hatékonyságát vizsgáló kutatások, Idén nyáron publikáltak egy felmérést, ami a fürdőkezelések és az alvásminőség kapcsolatát vizsgálta. Ide kattintva olvashat erről. A Büki Gyógyfürdő Zrt. főorvosát pedig arról kérdeztük, hogy a gyógyvizes fürdőzéssel, illetve a fürdőkezelésekkel megelőzhető, vagy kezelhető-e a csontritkulás. A doktornő válaszát itt találják.

Aki szilveszterkor, vagy az előtte lévő egy-két napon tervez éjszakai fürdőzést, annak van miből válogatni. A fürdők által biztosított nyugdíjas kedvezmények között akad egy olyan, ami 2022-ben már csak a jövő héten vehető igénybe.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.