• Az egyik gyógyfürdő népszerű nyugdíjas akciója hamarosan véget ér, legalábbis az idei évre vonatkozóan.

  • Azért még ezen felül is elcsíphet néhány jó ajánlatot a szenior korosztály.

Már többször említettük itt a Termál Online-on, hogy a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő kifejezetten nyugdíjasbarátnak számít az árazása terén. Magyarán jelentős kedvezményt biztosítanak a teljes árú belépőkhöz képest a nyugdíjfolyósító igazolványával rendelkező vendégkörnek. Például amíg egy felnőtt napijegy 5990 forintba kerül, addig a nyugdíjasok számára ugyanez 3600 forint. A kiemelt időszakban pedig 7200 forint a teljes árú, 4300 forint a nyugdíjas belépő ára.

Ráadásul a tanítási szünetek körüli időszak kivételével van egy nagyon jó ajánlatuk, a „nyugdíjas kedd”. Ezeken a napokon 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a fent említett árból, azaz 1800 forintba kerül a napi belépőjegy. Ez az akció azonban idén utoljára jövő hét kedden, december 13-án vehető igénybe. Remélhetőleg majd a jövő év elejétől újra elérhető lesz a kedvezmény.

Pápán is kínálnak egy nyugdíjasoknak szóló napi kedvezményt. A Várkertfürdőben még az év végéig érvényes a „nyugdíjas napok” akció, ami hétfőnként és csütörtökönként biztosít 50 százalékos árengedményt – az ünnepnapok kivételével. Ez azt jelenti, hogy az említett két napon a nyugdíjas belépő 2750 forint helyett 1375 forintba kerül. A pápai lakcímkártyával rendelkező nyugdíjasok számára pedig 2000 forint helyett 1000 forint a belépő.

Néhol állandó nyugdíjas napi kedvezményeket is kínálnak (az olcsóbb nyugdíjas belépőn felül). Így például a ráckevei Aqua Land Termálfürdőben hétfőnként és csütörtökönként 10 százalékos kedvezménnyel várják a nyugdíjas vendégeket.

Kisvárdán, a nemrég újranyitott Aquacinema fürdő wellness részlegében csütörtökönként 3200 forint a nyugdíjas belépő ára. A Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn található Aquarius élményfürdőben pedig hétfőnként a nyugdíjas belépő 3600 forintba, nyíregyházi nyugdíjasoknak 2100 forintba kerül. Az utóbbi fürdő kedvezményét igazán érdemes kihasználni, hiszen várhatóan január elején bezárnak majd egy időre.

Itt olvashat egy érdekes – gyógyfürdőzéshez kapcsolódó – kutatásról, amiben 65-85 évesek vettek részt.