• Részlegesen újra megnyitja kapuit a Somogy megyei Csokonyavisontán található gyógyfürdő.

  • A teljes nyitás jövő év tavaszán várható.

Az idei év első fele számos nehézséget hozott a Csokonyavisontai Gyógyfürdő számára, áprilisban rövid ideig úgy tűnt, hogy be is zárnak, végül a nyár végéig az önkormányzat biztosította a fürdő működését. A fejlesztéshez szükséges anyagi források hiányában a település vezetői a gyógyfürdőt működtető társaság eladásáról döntöttek a nyár folyamán.

A meghirdetett pályázat eredményesnek bizonyult, 140 millió forintért cserélt gazdát a szeptember elseje óta zárva tartó – szebb időket is megélt – termálfürdő.

Az új tulajdonos november közepén közölte, hogy megkezdődött a fürdő felújítása és hamarosan részleges újranyitást terveznek. Akkor még nem lehetett tudni a nyitás idejét, de az Atádhír friss információi szerint december 16-án, azaz jövő hét pénteken nyitják újra a létesítményt.

A részleges nyitás azt jelenti, hogy a belső két termálvizes medence, valamint a szauna áll majd a vendégek rendelkezésére. A látogatók igénybe vehetik a masszázst és újraindulnak a fürdőgyógyászati kezelések is.

A gyógyfürdő egyelőre csütörtöktől vasárnapig lesz nyitva, a hét többi napján pedig folytatják a felújítási munkálatokat. A terv ugyanis az, hogy a jövő májusig a teljes gépészeti rendszer lecserélik. Az Atádhír beszámolója szerint a jövő évi teljes nyitáshoz összességében 300-400 millió forintnyi fejlesztési forrásra lesz még szükség.

Az árak kapcsán a Sonline arról is írt, hogy a belépőjegyárak várhatóan 25 százalékkal drágulnak, de a korábban megváltott bérletek is érvényesek.