• A diszkont légitársaság törölte jövő évi menetrendjéből a Dortmund és a Hévíz-Balaton Airport közötti útvonalat.

  • Idén heti két légi járat kötötte össze a német nagyvárost és a gyógytaváról ismert üdülőhelyet.

2022 márciusában derült ki, hogy a nyár elejétől kezdődően menetrend szerinti járat közlekedik a németországi Dortmund és a Hévíz-Balaton Airport között. A Wizz Air első gépe júniusban érkezett Hévízre és egészen szeptember végéig közlekedtek a gépek csütörtökönként és vasárnaponként.

A járatnak köszönhetően jelentősen javult Észak-Rajna-Vesztfália tartományból Magyarország nyugati részének a megközelíthetősége, illetve ez fordítva is igaz volt. Nyilván elsősorban a beutazó turizmusban volt fontos szerepe a légi járatnak, a Wizz Air gépeivel nemcsak Hévízre, hanem a többi zalai üdülőhelyre és a balatoni településekre is érkeztek turisták.

Augusztus elején a Wizz Air foglalási rendszerében már a 2023-as járatok is feltűntek. Méghozzá az ideihez nagyon hasonló menetrenddel a június közepe és szeptember közepe közötti időszakban. Az akkori örömünk azonban korai volt, mert az Airportal.hu információi szerint a Dortmund és a sármelléki reptér közötti járat kikerült a Wizz menetrendjéből.

„Az útvonal megszüntetését szokás szerint nem verte nagy dobra a légitársaság és a repülőtér üzemeltetője sem, ám a foglalási rendszerekből eltűntek a járatok” – számolt be a szakportál.

Wizz Ait menetrendszerinti Hévíz

Fotó: Baladincz Bendegúz