• Mutatunk egy gyógyfürdőt, ahol egyszerű az fürdőkúrák igénybevétele az orvosi vizsgálattól kezdve a kezelésekig bezárólag; indul a tavaszi szezon Csiszta Fürdőn; termálkutat fúrnak Ráckevén; felújított szállodai fürdőrészleg az Alföldön.

  • Itt a heti fürdős hírösszefoglalónk, hogy ne maradjon le semmilyen fontos információról.

A korábbi, fürdőgyógyászati ellátásokról szóló cikkünk kapcsán a Facebook oldalunkon sokan panaszkodtak a kúrák nehézkes elérhetőségére. Például többen említették, hogy sokára kapnak időpontot a reumatológus szakorvoshoz. Ezért az egyik hazai gyógyfürdő példáján bemutattuk, hogy egyszerűen is igénybe vehetők a kezelések. Van, ahol még a szakorvoshoz sem kell időpontot kérni és a fürdőkúra akár már aznap elkezdhető. Itt olvashatja el ezt a cikket.

Szombaton újranyitott két termálfürdő, egy termálstrandon pedig egy hónapig tartó karbantartási szünet kezdődött. Erről itt talál további információkat. Jó hír a Balatonhoz közeli Csiszta Fürdő kedvelőinek, hogy hamarosan átállnak az egész napos nyitvatartásra, nyit a kempingjük is, a Balatonfenyvesről induló kisvasút pedig már péntek óta sűrűbben jár.

Pénteken átadtak egy ötcsillagos szállodát Szántódon. Ez annyiból érdekes számunkra, hogy a szállodai beruházás és a Visegrádon található lepencei strandfürdő ugyanahhoz a céghez tartozik. Az egykori lepencei termálstrandnak jövőre kezdődhet el a felújítása.

Ráckevén új termálkút fúrásába kezdtek márciusban. A héten már 700 méter mélyen jártak és ha minden a tervek szerint halad, akkor április végén adhatják át a kutat. Az Aqua Land Termálfürdő ügyvezetője a megkeresésünkre többek között azt is elmondta, hogy a reményeik szerint az új kút vize is gyógyvízminősítést kaphat.

A húsvéti négynapos hosszú hétvégén végig nyitva lesz a jelenleg is még csak részlegesen üzemelő Tamási Termálfürdő. Ráadásul húsvét után egy nappal bővül a heti nyitvatartási idejük. Itt olvashat olyan, fedett résszel is rendelkező gyógyfürdőkről, ahol a felnőtt belépő ára 3000 forintból, vagy olcsóbban megúszható. Ezek a gyógyfürdők jó választást jelenthetnek húsvétra is.

Megújult az egyik népszerű alföldi wellness hotel fürdőrészlege. Itt talál további információkat a szállodáról.

Olvassa el az előző heti termálfürdős hírösszefoglalónkat is.