• A fürdőkezelések felíratása miatt rendelési időben bármikor, időpont kérése nélkül felkereshetők a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő szakorvosai.

  • A kezelések többségét jellemzően még aznap elkezdhetik, de a fürdő lehetőséget biztosít a fürdőkúra előjegyzésére is.

A tapasztalatok szerint sokan azért nem veszik igénybe a társadalombiztosítás által támogatott fürdőgyógyászati kezeléseket, mert túlzottan bürokratikusnak, macerásnak gondolják a menetét. Mutatunk egy jó példát, méghozzá a legnagyobb hazai fürdőkomplexum, a hajdúszoboszlói Hungarospa részeként működő Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőét.

Itt a lehető legegyszerűbbé teszik a betegek számára a kezelések igénybevételét. Ráadásul kifejezetten kedvező áron kínálják a fürdőgyógyászati csomagokat.

Ami a Hajdúszoboszló Gyógyfürdő nagy előnye, az a szakorvosi vizsgálat hozzáférhetősége. Az egészségbiztosító által támogatott – évente kétszer 15 alkalommal igénybe vehető – fürdőkezelésekhez ugyanis orvosi vizsgálat, illetve javaslat szükséges. Márpedig a lakóhelyünkhöz tartozó reumatológiai rendelésekre nem mindig lehet gyorsan bejutni.

Azonban Hajdúszoboszlón a fürdő reumatológus szakorvosai a fürdőgyógyászati kezeléseket rendelési időben – hétfőtől péntekig 7 órától 18 óráig – fel tudják írni a betegeknek. A szakorvosi vizit érkezési sorrendben történik, nem szükséges időpontot foglalni.

A gyógykúra igénybevételéhez vinni kell az érvényes TAJ kártyát és lakcímkártyát, továbbá érdemes összekészíteni a már meglévő egészségügyi panaszokkal kapcsolatos orvosi leleteket is.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy valaki más orvossal írasson beutalót a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőbe. Ebben az esetben csak a kezelésekre kell időpontot egyeztetni a diszpécsereknél. Arra figyeljenek, hogy a gyógykúrát a felírástól számított 30 napon belül el kell kezdeni.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben a kezeléseket előzetes időpont egyeztetéssel, illetve anélkül is igénybe lehet venni.

A kezelések előfoglalására vasárnapi érkezés esetén van lehetőség. Ehhez a kezelések előtti héten telefonon, a 06-52-558-558/210-es telefonszámon kedden és szerdán 8-16 óráig, csütörtökön 8 órától 11:30-ig, vagy az elojegyzes@hungarospa.hu e-mail címen csütörtökön 11:30-ig lehet időpontot foglalni.

Meg kell adni a nevet, TAJ számot és születési dátumot, illetve jelezni kell, hogy a 03-08 gyógytényező közül (03 iszappakolás, 04 súlyfürdő, 05 szénsavas fürdő, 06 orvosi masszázs, 07 vízalatti sugármasszázs, 08 vízalatti csoportos torna) melyeket szeretnék igénybe venni. Az elektroterápiás kezelésekre csak érkezés után adható időpont.

Az előfoglalás csak minimum 5 napra szóló kezeléscsomag vásárlása esetén lehetséges. A betegnek reumatológus szakorvosi vizsgálatra vasárnap délután meg kell érkeznie és a kezeléscsomagot ki kell fizetnie.  Amennyiben vasárnap nem érkezik meg a beteg, az előfoglalás automatikusan törlődik.

Mi a helyzet akkor, ha valaki nem tudja, vagy nem szeretné a kezelést előfoglalni? Ebben az esetben sincs probléma, a gyógyfürdő azért javasolja az előfoglalást, mert egy-egy magasabb vendégszámú napon elképzelhető, hogy némelyik kezelés kapacitása betelik. Ugyanakkor, mint a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőtől megtudtuk, a betegek – az érkezés időpontjától függően – jellemzően már az első nap felvehetnek bizonyos kezeléseket, a második nap pedig már mindegyik kezelés a rendelkezésükre fog állni.

Hungarospa gyógyvizes medence

Mennyibe kerül a kezelések önrésze? A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben ez annak függvényében változik, hogy a csomag tartalmaz-e gyógymasszázst, illetve hétköznap, vagy szombaton veszik-e igénybe a kezeléseket. Itt találják az árlistát.

Ahogy láthatják, akár önmagában a gyógyvizes medencefürdőt is igénybe lehet venni, de érdemesebb ezt kezelésekkel kiegészíteni, mert vagy nincs különbség az árban, vagy csak minimális a felára.

Amit fontos megemlíteni, hogy a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben a „tb-s” medencefürdő ugyanazt a szolgáltatást biztosítja, mint egy teljes áron megvásárolt gyógyfürdő napijegy. Egyes fürdőkben ugyanis korlátozzák a támogatott fürdőbelépők érvényességi idejét (akár napi 2-3 órára), viszont Hajdúszoboszlón nincs ilyen korlát, itt kapkodás nélkül, nyugodtan pihenhetnek és gyógyulhatnak.