• Április elsejétől május elejéig zárva lesz a Kabán található gyógyfürdő.

  • Szombattól újra látogatható a borgátai és a dunaföldvári fürdő.

Április elsején egy hónapig tartó karbantartási szünet kezdődik a Kabai Városi Gyógyfürdőben. A Hajdúszoboszlótól 20 kilométerre található, szabadtéri medencékkel rendelkező kis családias fürdő május 2-án nyitja meg újra a kapuit.

Április első napján, reggel 9 órakor nyit a szezonálisan üzemelő Borgátai Termálfürdő. A Sárvár közelében fekvő, 1968 óta működő fürdőben szabadtéri medencék állnak a vendégek rendelkezésére. A termálfürdő kedvelőinek érdemes már a nyitás hónapjában ellátogatniuk Borgátára, hiszen május elsejéig még a tavalyi jegyárak lesznek érvényben.

Azaz áprilisban felnőtteknek 2000 forintba, nyugdíjasoknak 1750 forintba, gyerekeknek 1000 forintba kerül a belépőjegy. A zárás előtti három órában pedig olcsóbb jegyeket is kínálnak. Ezek manapság kimondottan baráti jegyárnak számítanak.

Fontos változást is tartogat az idei év, ugyanis ősszel a Borgátai Termálfürdő üzemeltetése átkerül a tulajdonos önkormányzathoz. A község tervei között szerepel, hogy megteremtik a fürdő egész éves működésének a feltételeit. Itt elolvashatja, hogy Borgáta polgármestere mit mondott ennek kapcsán a Termál Online-nak.

A Dunaföldvári Gyógyfürdő alapesetben egész évben üzemel, azonban az energiaköltségek drágulása miatt tavaly év vége óta zárva tartottak. Szerencsére a korábbi terveknek megfelelően április 1-jén újranyitják a gyógyfürdőt, ami ekkortól kezdve minden egyes nap 8 és 18 óra között tart nyitva.

A fürdőben továbbra is elérhető lesz számos fürdőgyógyászati kezelés, – társadalombiztosítási támogatással is – így a vendégeket medencefürdővel, orvosi gyógymasszázzsal, tangentorral, iszappakolással, víz alatti csoportos gyógytornával is várják.

A Dunaföldvári Gyógyfürdő beltéri termálmedencéje

Hamarosan indul a Balatonhoz közeli Csiszta Fürdőben is a tavaszi szezon. Erről itt olvashat bővebben.