• Pénteken átadták az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és Family Parkot Szántódon.

  • A több mint 20 milliárd forintos fejlesztést a magyar állam 7 milliárd forinttal támogatta.

A Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport beruházásának eredményeként felépült és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport által üzemeltetett szántódi Mövenpick BalaLand Resortot Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül címe könyve ihlette.

Szepesi Richárd, a Dreamland Holding tulajdonosa azt mondta: a szántódi hotel családias, 109 szobás és gyermektematikára épül, szemben ugyancsak a holding fejlesztéseként elkészült, hivatalosan május elején nyíló tokaji Minaro Hotel Mgallery-vel. Két évtizedes szállodafejlesztő és szállodatulajdonosi tapasztalata szerint létjogosultsága valami különlegesnek, egyedülállónak lehet – jelentette ki a tulajdonos.

Szepesi kiemelte, hogy a Mövenpick az Accor márkájaként „tökéletes választás”, mert képesnek kell lennie arra, hogy osztrák, német, olasz, szlovén vendégeket „tudjon hozni”. A tulajdonos a jövőbeni tervekről elmondta: Balatonfüreden ötcsillagos, 102 szobás, felnőtt tematikus szálloda épül jövő év végére, és 2024-ben kezdődik a visegrádi strandfürdő fejlesztése.

Az MTI a helyszínen a hotel munkatársaitól úgy értesült, hogy a szántódi létesítmény foglaltsága húsvétra már most 50 százalék felett van. Reményeik szerint az ünnep alatt telt házzal üzemelnek, és a foglaltság szeptember után is meghaladja az 50 százalékot. Az Accor korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Mövenpick hotelmárka a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és Family Parkkal mutatkozik be Magyarországon.

A Mövenpick BalaLand beltéri és kültéri víziparkot, kalandparkot, több mint 5000 négyzetméternyi beltéri létesítményt és 112 lakóapartmant foglal magában.

Mövenpick Balaland

A tulajdonos lepencei strandfürdővel kapcsolatos újabb terveiről korábban itt írtunk.